Arnhemia pakt de draad weer op

23 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia probeert de draad na de dood van clubman Ed Loeffen weer een beetje op te pakken. Zondag wacht voor de ploeg van Anthony Uffing, uiteraard na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Loeffen, de thuiswedstrijd in de vierde klasse F tegen het Oosterbeekse OVC’85.

Trainer Anthoy Uffing heeft met Arnhemia een aparte week achter de rug. Na het bekend worden van het overlijden van Loeffen (74) werden de wedstrijden van alle teams van Arnhemia afgelopen weekeinde uit het programma gehaald.
“En donderdag, de dag van de begrafenis, hebben we niet getraind”, vertelt Uffing. “De club vond dat niet gepast. Begrijpelijk, want Ed deed heel veel voor de vereniging.”
Veel uren hebben de spelers van Arnhemia dus niet op het veld gestaan. “Toch heb ik het gevoel, dat we klaar zijn voor OVC’85”, zegt Uffing. “We hebben dinsdag prima getraind.”
Winst is geboden in het duel in 4F met OVC’85. “Want anders haak je voorlopig af”, erkent Uffing, die na de verloren wedstrijd bij Driel een gesprek met zijn selectie aanging.
“Voetballend behoren wij tot de betere ploegen in de vierde klasse”, stelt Uffing onomwonden. “Maar dat is niet het enige dat telt. Al menen de jongens dat dat genoeg is. Maar dat is natuurlijk niet zo en daarover hebben we een gesprek gevoerd.”
Uffing denkt dat het kwartje gevallen is bij zijn selectie en is vol vertrouwen voor het duel met OVC’85. De trainer kan dan geen beroep doen op linksback Ludwig Hartemink. “Hij is dinsdag op de training geblesseerd geraakt en lijkt enige tijd uit de roulatie. Of het de banden in zijn knie zijn of problemen met de meniscus is nog onduidelijk”, aldus Uffing.