Arnhemia op schot in schimmenspel

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia heeft in de vierde klasse F flink uitgehaald bij Elistha. De Arnhemse ploeg won in het ‘schimmenspel’ op sportpark De Pas met 6-0. In de strijd om de tweede periodetitel heeft Arnhemia met 9 punten uit 3 duels nog de maximale score. 

Arnhemia had zondag geen kind aan de oranjehemden van Elistha. De uitslag was ook niet geflatteerd. De gasten lieten zelfs nog een aantal mogelijkheden liggen.
De 0-1 viel pas in de 24e minuut door Roel Lanting. Maikel Peters verdubbelde even later de voorsprong door een vrije trap prachtig in te schieten. Toen Elistha met twee maal geel voor een verdediger met 10 man kwam te staan, was het voor de thuisclub vechten tegen de bierkaai.
Na de rust liep de score dan ook op naar 0-6. Tweemaal was het topscorer Frank Dibbets die evenzovele keren op de juiste plaats stond. De laatste 2 doelpunten waren beide van hoog gehalte. De 0-5 kwam van de voet van Rewan Hamdaziz, één van de uitblinkers van de wedstrijd. Invaller Jani van de Bent bepaalde de eindstand op 0-6.
Arnhemia doet met deze overwinning uitstekende zaken en staat in de strijd om de tweede periodetitel met 9 punten uit 3 duels op de eerste plaats.

Uitslagen Vierde klasse F
Elistha – Arnhemia         0-6
Eldenia – RVW                  6-0
HAVO – OVC’85              1-2
Driel – DVOL                    1-2
MASV – Fortissimo         1-5
SDOO – Angeren            gestaakt