Arnhemia: net geen dubbele cijfers

29 november 2011 | Van onze AS-redactie

Vierdeklasser Arnhemia heeft Lienden dinsdag in de tweede ronde van de KNVB districtsbeker Oost een kwart duel prima partij geboden. Daarna begon de topklasser te draaien. Bij rust was het 4-0, aan het eind 9-0.

“We hebben het de eerste helft heel goed gedaan en Lienden 23 minuten op 0-0 gehouden”, vertelde trainer Anthony Uffing, trainer van Arnhemia, na afloop. “Maar een ploeg als Lienden straft een foutje meteen af. Dat gebeurde bij de eerste en de vierde goal.”
Volgens Uffing begon topklasser Lienden het duel met 5 basisspelers. “Na de pauze kwamen ook nog jongens al René van Dieren, ex-Excelsior, en Jos van Nieuwstadt, oud-speler van Willem II, binnen de lijnen. Toen was er geen houden meer aan en werden we overlopen.”
Dat was allerminst een schande tegen de ontketende topklasser. Uffing: “Je hoopt dat ze tegen ons wat minder gemotiveerd zijn, maar bij elke verkeerde bal gaven ze elkaar op de kop. Toch hebben wij het in het begin heel goed gedaan. We speelden compact en kregen zelfs nog een grote kans.”
Die was er voor Roel Lanting, maar vrij voor de keeper ging zijn kopbal net naast. Ook na rust, bij een 7-0 stand, kreeg Lanting nog een kans, toen de doelman van Lienden ver uit zijn doel was. Een verdediger van de thuisclub haalde de bal echter van de lijn.”
Bij Arnhemia bleef Frank Dibbets met een lichte blessure aan de kant. “Spelen tegen een topklasser is leuk om mee te maken, maar zondag is toch nog net even belangrijker. Dan wacht koploper DVOL”, zei Uffing.
Arnhemia deelt in de strijd om de tweede periode de eerste plaats met de ploeg uit Lent en Eldenia. De 3 teams hebben 9 punten uit 3 duels.