Arnhemia naar halve finale

18 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemia is de eerste halvefinalist van de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Pierre van den Berg won woensdagavond de eerste kwartfinalewedstrijd op sportpark Elsweide met 4-1 van DUNO Doorwerth.

De Arnhemmers hebben plezier in de Arnhem Cup. De ploeg straalt gedrevenheid uit en wil het toetje van dit seizoen succesvol afronden. De vierdeklasser uit Zuid vat het Arnhemse cuptoernooi uiterst serieus op. Van den Berg: “Spelers hebben hun vakantie ervoor uitgesteld. Ze vinden het prachtig. We trainen ook heel fanatiek door, en ik heb er ook enorm veel plezier in. Het is een hartstikke leuke groep en enorm gedreven.”
Dat bleek ook tegen DUNO, dat als zaterdagvierdeklasser weliswaar de underdog was, maar Arnhemia wenste dat niet als zodanig te zien. Van den Berg: “Je moet het altijd eerst waarmaken. De spelers stonden dus op scherp en ze hebben het goed gedaan. Het was een verdiende overwinning. We hebben veel kansen gecreëerd en we hebben er zelf nauwelijks wat weggegeven.”
De rust kwam met een 2-0 voorsprong voor Arnhemia door treffers van Maikel Peters en Roel Lanting. Na rust verhoogden Maikel Peters en Ferhat Gokdemir de stand naar 4-0, alvorens DUNO in blessuretijd de eer redde.

Arnhemia treft in de halve finale de winnaar van De Bataven-Spero. Deze wedstrijd, de tweede kwartfinale, wordt komende vrijdag gespeeld bij Elsweide. Van den Berg: “Ik ga uiteraard wel even kijken. Wie onze tegenstander wordt, maakt me niet zoveel uit. Ik vind het al mooi dat we in de halve finale zitten.”

Arnhem Jeugdcup
Voor de Arnhem Jeugdcup werd woensdag de  laatste wedstrijd in de tweede ronde is gespeeld. Arnhemse Boys D1  verloor met 0-7 van Groessen D1. Groessen gaat dus door naar de derde ronde.