Arnhemia moet op zoek naar nieuwe trainer, Marco Bosch vertrekt naar OVC ’85

30 januari 2018 | Van onze AS-redactie

Trainer Marco Bosch maakt de overstap van Arnhemia naar OVC ’85. De Arnhemmer wordt met ingang van komend seizoen bij de Oosterbeekse club de opvolger van Wim Kamphuis. Bosch is bij de zondagse vijfdeklasser Arnhemia bezig aan zijn tweede seizoen.

“Wij gaan nu op zoek naar een nieuwe trainer”, zegt Flip Witjes, bij Arnhemia verantwoordelijk voor technische zaken. “Wij vinden het jammer day Marco vertrekt, maar hij wilde graag naar een zaterdagvereniging.”
De Arnhemse ploeg bereikte vorig seizoen onder Bosch (foto) de nacompetitie, maar miste uiteindelijk de promotie naar de vierde klasse op een haar. Dit seizoen behaalde Arnhemia de eerste periodetitel en doet nog volop mee in de strijd om het algehele kampioenschap.
OVC ’85 staat in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal riant aan kop met 30 punten uit 10 duels. De titel voor de Oosterbeekse club lijkt slechts een kwestie van tijd, maar het contract met trainer Win Kamphuis werd desondanks niet verlengd. Ook vorig seizoen pakte OVC ’85 onder leiding van Kamphuis de eerste periodetitel. Dat was in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Nadat de ledenvergadering van OVC ’85 had besloten dit seizoen met het standaardteam verder te gaan in het zaterdagvoetbal, zag het bestuur van de Oosterbeekse club af van deelname aan de nacompetitie, omdat de club toch niet meer kon promoveren.