Arnhemia moet op zoek naar een nieuwe trainer, Marlon Keizer stopt

24 april 2019 | Van onze AS-redactie

Marlon Keizer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Arnhemia. Dat heeft de 50-jarige Arnhemmer deze week aan het bestuur van de zondagvierdeklasser laten weten. Keizer is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij Arnhemia.

Het bestuur van Arnhemia betreurt het vertrek van Keizer. “Maar Marlon heeft te kennen gegeven vaker naar zijn zoon Kane te willen gaan kijken. Kane speelt komend seizoen in Jong Eindhoven en dat valt voor hem niet te combineren met zijn onregelmatige werk en het trainerschap bij Arnhemia”, legt voorzitter Henk Bouwman van de Arnhemse club uit.

Keizer was eerder hoofdtrainer bij AZ 2000 (een jaar), Elsweide (twee jaar) en van 2013 tot 2017 vier seizoenen van Eendracht. Keizer nam daarna een een ‘sabbatical’.

Arnhemia promoveerde vorig seizoen onder trainer Marco Bosch naar de vierde klasse. De Arnhemse formatie staat nu in de vierde klasse D op een veilige elfde plaats, net boven de streep. Om de nacompetitie te ontlopen moet Arnhemia concurrent Veluwezoom, dat op vijf punten staat, achter zich houden. Arnhemia komt nog vijf keer in actie, Veluwezoom nog vier keer.

* Foto rechtsboven: Trainer Marlon Keizer en voorzitter Henk Bouwman schudden elkaar de hand na de ondertekening van het contract, een jaar geleden. (Foto: Arnhemia)