‘Arnhemia moet nog volwassen worden’

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Onervarenheid brak Arnhemia in 4F zondag op bij Driel. Het jonge elftal van trainer Anthony Uffing ging in de Betuwe met 6-3 onderuit. “Arnhemia moet nog volwassen worden”, zei Uffing na afloop.

Arnhemia nam al in de eerste minuut door Roel Lanting een voorsprong: 0-1. Bij rust waren de rollen echter al omgedraaid. Driel leidde met 2-1.
“In die eerste helft hebben we heel veel kansen gehad”, vertelde Anthony Uffing, trainer van Arnhemia. “Maar we maakten het niet af. Daarbij is ons bij 1-1 ook nog een strafschop onthouden, toen Frank Dibbets werd vastgehouden. Dat was een loepzuivere penalty.”
Meteen na rust kwam Arnhemia door Frank Dibbets op 2-2, maar de vreugde was van korte duur. De thuisclub liep uit naar 4-2. Roel Lanting maakte nog wel 4-3, maar een eigen doelpunt van Jaap Dibbets betekende voor Arnhemia de nekslag. Het werd uiteindelijk ook nog 6-3.
Uffing: “Driel scoorde 4 keer uit een dood spelmoment. Ik heb het vergeleken met Vitesse, zaterdagavond bij AZ. Daarnaast valt bij ons de organsiatie weg bij een achterstand. De jongens zijn zo gretig, dat ze afspraken dan vergeten en te snel naar voren willen. Dan gaan we mee in het spel van de tegenstander en vergeten we om te combineren en de rust te bewaren.”
Volgens Uffing hanteerde Driel voortdurend de verre trap naar voren. “Driel heeft geen bal ingespeeld op het middenveld. Wij gingen daarin mee en dat mag niet. Deze talentvolle groep moet nog volwassen worden.”

Uitslagen 4F
SDOO – Eldenia                              0-5
Elistha – OVC’85                            2-6
Driel – Arnhemia                           6-3
MASV – Angeren                            0-6
HAVO – RVW                                   3-0
DVOL – Fortissimo                        1-0