Arnhemia met punt tevreden bij Driel

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemia pakte in de vierde klasse F in de eerste wedstrijd na de winterstop een punt bij Driel. Bij rust leidde de ploeg van trainer Rob Peters nog met 1-0 op moeilijk te bespelen veld in Driel. Beide ploegen waren tevreden met het punt.

Het zware veld kostte beide ploegen veel kracht. Arnhemia begon heel voortvarend en kwam al in de vierde minuut op voorsprong. Een verdediger van Driel probeerde de bal weg te werken maar die vloog via Bart Scheinder van Arnhemia in het doel: 0-1.
Arnhemia verzuimde daarna verder afstand te nemen, maar ging wel met een voorsprong de rust in. Driel was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, maar grote kansen creëerde de thuisclub zich niet.
De gelijkmaker kwam ook voort uit een ongelukkige verdedigingsfout. Jaap Dibbets dacht rustig terug te kunnen leggen op doelman Ferdinand Klotz, maar de keeper van Arnhemia had zijn doel al verlaten. Voor aanvoerder Richard Willemsen van Driel was het vervolgens een koud kunstje de bal in het doel te schieten: 1-1. In het spannende, aantrekkelijke, maar niet hoogstaande duel kwam in de stand geen verandering meer.

Uitslagen vierde klasse F
Driel – Arnhemia      1-1