Arnhemia kan niet stunten bij DVOL

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia heeft in de vierde klasse F niet voor een stunt kunnen zorgen bij DVOL. De Arnhemmers verloren in Lent tegen de verhouding in met 3-1 bij de koploper.

“Een onverdiende nederlaag”, zei Arnhemia-trainer Anthony Uffing, die door een schorsing de coaching overliet aan zijn assistent Marinho Besselink. “We hebben DVOL de hele tweede helft onder druk gezet, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.”
Arnhemia keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Maikel Peters bracht de spanning in de 66e minuut helemaal terug door de bal uit een vrije trap in het DVOL-doel te knallen. Arnhemia stelde daarna alles in het werk om de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet en in blessuretijd besliste DVOL de wedstrijd: 3-1.
In de openingsfase van het duel liet Arnhemia het wat afweten. De eerste de beste mogelijkheid voor DVOL leverde in de 11e minuut meteen een treffer op: 1-0.
Daarna ging Arnhemia mee in de strijd met DVOL, maar had bovendien het beste van het spel. Het goede spel van de gasten leidde ook tot kansen. Maikel Peters kopte uit een voorzet van Daniël Theunissen tegen de lat en even later kreeg spits Frank Dibbets een uitstekende mogelijkheid.
Arnhemse doelpunten vielen er echter niet. Kort voor rust liet DVOL zien hoe je de kansen wel afmaakt: 2-0.
Na het uitvallen tijdens de rust van de geblesseerde Frank Lentjes moest 5 minuten na de pauze ook Frank Dibbets van Arnhemia het strijdtoneel met een hamstringblessure verlaten. Daarmee had coach Marinho besselink al zijn wissels verbruikt.
Toch had Arnhemia in de tweede helft een duidelijk overwicht, maar verder dan het doelpunt van Maikel Peters kwam de Arnhemse ploeg niet. “We hadden na de 2-1 nog genoeg tijd en genoeg kansen. We waren ook beter, maar je moet de bal er wel in schieten”, zei een teleurgetslde Anthony Uffing.

De topper in de vierde klasse F tussen Driel en Eldenia werd afgelast. DVOL gaat in 4F met 31 punten uit 12 duels aan de leiding. Eldenia volgt met 28 uit 11. DVOL voert met 12 uit 4 ook de ranglijst van de tweede periode aan. Fortissmo (10 uit 4), Eldenia (9 uit 3), Arnhemia en OVC’85 (beide 9 uit 4) volgen.

Uitslagen Vierde klasse F
DVOL – Arnhemia                    3-1
MASV – OVC’85                        3-4
Elistha – Fortissimo                 2-6
SDOO – RVW                              3-1
HAVO – Angeren                      0-0
Driel – Eldenia                            afg