Arnhemia kan Driel niet verrassen

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia heeft het Driel, titelkandidaat in de vierde klasse F, zondag heel lastig gemaakt. Door een vroeg doelpunt van Drielenaar Han Leyser, stond de Arnhemse ploeg na negentig minuten wel met legen handen: 0-1.

Trainer Pierre van den Berg (foto) van Arnhemia had zijn gehavende ploeg goed neergezet. Hij liet Mohammed El Idrissi, nog een B-junior, de Drielse spelbepaler De Wildt schaduwen om zo de angel uit het Drielse spel te halen. El Idrissi deed dat verdienstelijk, maar ook de jongeling kon niet voorkomen dat Driel het beste van het spel had. De gasten hadden ook de meeste kansen, maar kwamen in de eerste helft niet verder dan een vroege, gelukkige treffer van Han Leyser: 0-1.
Arnhemia had ook nog geluk dat de arbiter niet had kunnen zien, dat de uitblinkende doelman Ferdinand Klotz van Arnhemia bij een inzet de bal achter de doellijn haalde.
In de tweede helft was het meeste balbezit voor Arnhemia, maar de thuisploeg wist dat niet om te zetten in kansen. De enorme werklust bij de Arnhemianen was niet voldoende om Driel punten afhandig te maken. De gehavende Arnhemse ploeg liet zich niettemin van zijn beste kant zien en de verdediging bleef onder leiding van aanvoerder Bouwmeister fier overeind.
Arnhemia staat in de vierde klasse F twaalfde en laatste met 3 punten uit 10 duels. Eldenia gaat met 21 punten aan kop. Driel en Spero volgen met 20 punten.

Vierde klasse F
Arnhemia – Driel          0-1
Eldenia – OSC               1-0
OVC ’85 – Spero           2-1
HAVO – Fortissimo       4-1
Angeren – SDOO        11-0
FC Jeugd – MASV          4-1