Arnhemia Eagles te sterk voor BAS

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles hebben BAS in sporthal De Laar de eerste nederlaag in de hoofdklasse oost toegebracht. De ploeg van trainer-coach Elco Vilé versloeg de formatie uit Biddinghuizen met 57-50.

BAS was nog met een maximale score van van 6 punten uit 3 wedstrijden naar Arnhem gekomen. De gasten begonnen ook fel en namen in het eerste kwart een 7-14 voorsprong. Arnhemia Eagles startte in het tweede kwart met een press en dat pakte prima uit. Via een 13-5 run was de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd: 20-19.
Vervolgens sloeg het noodlot toe voor Arnhemia Eagles. In een tijdsbestek van 3 minuten raakte Vilé 3 speelsters kwijt door een blessure.  De guards Janine Ortsen (liesklachten) en Faye Latten (rugblessure) en centre Naomie Duijvensteijn (hamstringblessure) haakten af.
“Dat was op een vervelend moment”, zei Arnhemia-coach Elco Vilé. “Het begon net te draaien. Maar Elleanore Berends heeft de rol van spelverdeler daarna prima ingevuld. Met een driepunter gaf zij het startsein voor een 9-0 run.”
Na een 33-29 ruststand domineerde Arnhemia Eagles ook in het derde kwart, waarin de thuisclub uitliep naar 48-39. In het laatste kwart nam de vermoeidheid toe en de thuisclub ging slordiger en gehaast spelen.
Bij 54-47 kreeg Arnhemia Eagles echter hulp uit onverwachte hoek. De coach van BAS kreeg een diskwalificerende fout wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding en moest de zaal verlaten. Toch verzuimde de thuisclub in de laatste 3 minuten de genadeklap uit te delen. Het verschil bleef 7 punten: 57-50. Vilé: “We hebben 10 keer op de vrije worplijn gestaan en daarvan hebben we er maar 3 benut.”
Toch was Vilé na afloop een tevreden man. “Want we hebben gewonnen van het nog ongeslagen BAS en dat is goed voor ons vertrouwen. Daarnaast heeft Kim van Verseveld haar rentree gemaakt na een langdurige blessure en ze speelde alsof ze nooit was weggeweest. En onze directe concurrent Uitsmijters heeft verloren van Buzzards. We hebben dus alles weer in eigen hand.”

Scores Arnhenia Eagles: Jill Peters 14,  Elleanore Berends 13; Susan Peters 7, Kim van Verseveld 7, Paula de Koning 5, Mirte Rijnbout 3, Janine Ortsen 3, Susan Rook 2, Fye van Eeuwen 2, Fay Latten 1.