Arnhemia Eagles na zege medekoploper

28 november 2010 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles zijn in de hoofdklasse Oost na een 67-58 zege op Jugglers medekoploper. Arnhemia Eagles, Uitsmijters en Twente Buzzards leiden met 12 punten uit 8 duels.

De Arnhemse basketbalsters moesten zaterdag in sporthal De Laar hard knokken om de punten in eigen huis te houden. Na een goed eerste kwart, waarin de thuisploeg een 2-5 achterstand wegwerkte en een 20-11 voorsprong nam, ging het in het tweede deel van de eerste helft plotseling een stuk minder. Bij rust had Jugglers de leiding zelfs overgenomen: 30-31. “De scherpte was even zoek”, zei coach Elco Vilé van Arnhemia Eagles. “Jugglers profiteerde van de slechte passing bij ons.”
Na de hervatting pakte Arnhemia Eagles de draad weer op. Een press zorgde voor de nodige problemen bij de gasten. Jugglers kreeg de bal moeilijk over de middenlijn en binnen 3 minuten had Arnhemia Eagles weer een voorsprong: 38-31. Het gewiekste Jugglers haakte echter aan en na het derde kwart was het duel allerminst gespeeld: 48-45.
Bij Jugglers, dat net als Arnhemia Eagles veel blessures telt en met slechts 7 speelsters naar Arnhem was gekomen, ging de vermoeidheid in het laatste kwart een rol spelen. De thuisclub liep uit naar 61-50 en speelde het duel gecontroleerd uit.
Met een 67-59 zege was Vilé uiteindelijk tevreden. “Een press en onze goede rebound hebben de doorslag gegeven”, zei de coach van Arnhemia Eagles.

Scores Arnhemia Eagles: Kim van Verseveld 20 punten, Elleanore Berends 19, Naomi Duijvensteijn 9, Suzan Rook 6, Jill Peters 4, Paula de Koning 3 (12 rebounds), Kicky Ratering 3, Faye Latten 2, Fye van Eeuwen 2.

Uitslagen hoofdklasse
Arnhemia Eagles – Jugglers                   67-58
Twente Buzzards – Flevo Musketiers    77-37
Twente 2 – BAS                                         70-91