Arnhemia Eagles beleeft off-day

27 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Alle goede voornemens ten spijt heeft Arnhemia Eagles donderdagavond de belangrijke wedstrijd uit tegen Dunckers in Hilversum met 85-59 verloren. De Arnhemse basketballers hadden een totale off-day.

Eagles dacht een positieve lijn te hebben ingezet, maar bleek daar in deze midweekse inhaalwedstrijd weinig van. De wedstrijd was koud van start gegaan of er stond een 16-4 achterstand op het bord. Eagles werd feitelijk op alle fronten voorbijgelopen; de defence was niet scherp genoeg, de helpsite was bij voortduring te laat dan wel afwezig en in de offence werden schoten onder druk met grote regelmaat gemist. Bovendien was er veel balverlies. De ploeg uit Hilversum speelde het slim rond center en aanvoerder Slor (25 punten) en kwam de hele wedstrijd niet in gevaar.
In de eerste twee kwarten kon Eagles de schade nog beperkt houden tot een achterstand van 10 punten bij rust (40-30). In de eerste vijf minuten van kwart drie was de ploeg uit Arnhem de weg heel snel kwijt en was het over en uit: middels een 15-4 run stond er al vlot ruim 20 punten verschil op het bord. Eagles vluchtte in een time-out, toverde een zoneverdediging op het veld en alleen op dat moment stond de defence een minuut of zeven goed. De Arnhemmers kwamen in die fase terug tot 14 punten verschil, maar dat gebeurde met een veel te laag rendement.
Het werd uiteindelijk 85-59 via de tussenstanden 19-16, 21-14, 21-15, 24-14.
Tijd om er lang bij stil te staan is er niet voor de Eagles, zaterdag wacht immers Orca’s in Urk. Enige zelfreflectie is echter wel nodig: slechter dan tegen Dunckers kan het niet.