Arnhemia dompelt Eldenia in rouw

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

Eldenia is na de zege van vorige week op DVOL de koppositie in de vierde klasse F al weer kwijt. De ploeg van trainer Barry Heijse verloor de stadsderby tegen Arnhemia met 1-0. Rewan Hamdaziz maakte voor rust de enige treffer.

Eldenia begon sterk aan de wedstrijd, maar raakte de grip al snel kwijt. Arnhemia domineerde de eerste helft en knokte voor elke meter. De thuisploeg kwam in de 17e minuut op voorsprong. De defensie van Eldenia beoordeelde een uitstekende lange pass van verdediger Ludwig Hartemink niet goed, waarna Rewan Hamdaziz de bal snel controleerde en in de verre hoek schoot. Doelman Tim Schoofs van Eldenia was kansloos: 1-0.
Eldenia kreeg achter ook enkele kansen en met name door balverlies van Arnhemia. Doelman Ferdinand Klotz van Arnhemia bleef echter overeind. Klotz viel na een half uur uit met een blessure, die hem mogelijk enkele weken aan de kant houdt.
Eldenia had na rust het meeste balbezit, maar de anders zo schotvaardige aanval van Eldenia liet het afweten. Bovendien stond de verdediging van Arnhemia, die voor de vierde keer op rij de ‘nul’ hield, als een huis. Voor Eldenia trof Marvin Duurtsema uit een vrije trap nog de paal.
Eldenia (41 punten uit 18 duels) moest de koppositie door het verlies weer afstaan aan DVOL (43 uit 18). De Lentse ploeg behaalde een moeizame 1-0 zege op het laaggeklasseerde SDOO. Driel (2-1 winst op MASV) is met 40 uit 18 ook weer terug in de kampioensrace.
Arnhemia richt zich volledig op de derde periodetitel. In de derde periode gaat de ploeg van trainer Pierre van de Berg met 9 punten uit 3 wedstrijden alleen aan kop. Fortissimo, de nummer 2, heeft 7 uit 3.

Uitslagen Vierde klasse F
Arnhemia – Eldenia       1-0
DVOL – SDOO               1-0
OVC’85 – Angeren         1-2
Elistha – HAVO              0-2
Driel – MASV                 2-1
Fortissimo – RVW          2-0