Arnhem Rhinos: Geen kampioen, wel top 3?

10 juli 2024 | Van onze AS-redactie

De honkballers van Arnhem Rhinos kunnen hun titelaspiraties in de ijskast zetten. Na de 5-4 nederlaag afgelopen zaterdag bij het Zoetermeerse Grizzlies, koploper in de derde klasse B, heeft de Arnhemse ploeg alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap.

Dat betekent echter niet dat het seizoen voor de ploeg van coach Raynard Sophia verloren is. De ambitie was immers een plaats bij de top drie. “En dat is nog steeds mogelijk”, zo gaf Sophia na het verlies in Zoetermeer aan. “Maar dan moeten er nog wel punten gehaald worden.” Dat gebeurde al een dag na het verlies bij Grizzlies. Zondag won Arnhem Rhinos de thuiswedstrijd tegen het Hengelose Giants met 14-9.

Concentratieverlies

Het leek tegen Giants een makkelijke middag te worden. “Maar een paar fouten tegen het eind brachten toch weer spanning in de wedstrijd”, zei Sophia. Een euvel, dat de Arnhemmers dit seizoen al vaker overkwam. Concentratieverlies, waardoor de tegenstander weer kansen krijgt en uit schijnbaar verslagen positie toch weer in de wedstrijd kan komen. Kortom, een punt van aandacht voor coach Raynard Sophia.

Desondanks kon hij toch melden: “Rhohendly Keijzer stond 9 innings op de heuvel en was de winnende werper. Ook de slagploeg was goed op dreef. Sam van de Woude sloeg 3 honkslagen uit 5 slagbeurten, Benjamir Jansen sloeg ook drie keer raak uit 5 slagbeurten, Gilmer Lampe scoorde zelfs 5 honkslagen uit 6 beurten en Dayron Simon scoorde twee keer. Jansen, Lampe en Simon sloegen ieder een homerun.”
Met zijn tweede homerun van het seizoen kwam Jansen zijn belofte om meer homeruns te slaan ook na.

Zomerstop

Zondag 14 juli wordt de laatste wedstrijd van het eerste deel van de competitie gespeeld tegen PSV in Eindhoven. Ook in Eindhoven moeten de Arnhemmers punten kunnen halen. Daarna volgt een zomerstop, een goed moment om het veld op sportcomplex Valkenhuizen op te knappen. Dat moet wel op 1 september klaar zijn, want bij de hervatting van de competitie staat voor Arnhem Rhinos de thuiswedstrijd tegen Grizzlies op het programma.

* Tekst: Wilfrie Koekkoek