Arnhem Rhinos aast op revanche

19 april 2024 | Van onze AS-redactie

De verwachtingen waren hooggespannen. Maar uiteindelijk ging het toch mis. De honkballers van Arnhem Rhinos gingen afgelopen zondag in de derde klasse B op het eigen sportcentrum Valkenhuizen onderuit tegen De Hazenkamp. De Nijmeegse ploeg was net iets te sterk: 6-10. Vanavond (vrijdag 19 april) wil de ploeg van coach Raynard Sophia zich revancheren als Arnhem Rhinos in Utrecht op bezoek gaat bij UVV 2.

De teleurstellende nederlaag tegen de Nijmeegse honkballers van De Hazenkamp is door coach Raynard Sophia geanalyseerd: “Een gebrek aan concentratie en toch ook de spanning van de eerste wedstrijd na de promotie naar de derde klasse zorgden ervoor dat we niet onze beste dag hadden. We weten waar we aan moeten werken.”
Die kans komt dus al vanavond 19 april tegen het Utrechtse UVV2. Een tegenstander die afgelopen zondag met 4-3 verloor van de Red Caps uit Leusden en in de eerste competitiewedstrijd het Hengelose Giants met 12-10 versloeg.

Het liep zondag tegen De Hazenkamp niet goed. Met een ongeconcentreerd begin en maar liefst 11 veldfouten wordt het wel heel moeilijk om te winnen. Toch had het wel gekund, want met 7 honkslagen voor Arnhem Rhinos en 5 voor De Hazenkamp was Arnhem Rhinos de betere slagploeg.  Met die slagploeg werden 6 punten gescoord uit 8 kansen.

Daar zit meteen de les voor de wedstrijd van vanvond tegen UVV 2. Een pittige ploeg die in de wedstrijd tegen Giants in de laatste innings terugkwam van een achterstand. Het is voor Arnhem Rhinos zaak om vanaf het begin goed in de wedstrijd te zitten. Sophia: “Als we geconcentreerd beginnen en strak blijven slaan, dan hebben we zeker kansen. Met name het voorkomen van veldfouten zal doorslaggevend zijn.” Met een overwinning op het Utrechtse sportpark De Paperclip zou Arnhem Rhinos de eerste punten van het seizoen bijschrijven.

UPDATE: Het duel UVV 2 – Arnhem Rhinos is afgelast.

* Foto geheel boven: Arnhem Rhinos (blauw shirt) in actie tegen Robur. (Archieffoto : Monique Faken Fotografie)
* Tekst: Wilfrie Koekkoek

UITSLAGEN
DERDE KLASSE B
Zondag 14 april

Blue Lions Tilburg – PSV 10-15
Giants – Ducks 4-15
Grizzlies – Jeka 2 13-12
Arnhem Rinos – De Hazenkamp 6-10
Red Caps – UVV 2 4-3