Arnhem met Pasen dé handbalstad

3 april 2015 | Van onze AS-redactie

Op zaterdag 4 en zondag 5 april wordt voor de 19e keer op rij het internationale toernooi om de Arnhem Handbalcup gehouden. Het grootse spektakel, met ongeveer 1500 sporters, maakt van Arnhem twee dagen lang dé handbalstad van Nederland.

Het toernooi werd vrijdagavond in sporthal Valkenhuizen officieel door sportwethouder Gerrie Elfrink geopend. Aan die opening ging de traditionele vlaggenparade vooraf. Aansluitend speelden de vrouwenteams van E&A een demonstratiewedstrijd.

Ongeveer 1500 sporters hebben zich vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur in Valkenhuizen gemeld. De deelnemende ploegen, van jeugd tot senioren, komen uit Zwitserland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Schotland. De British University Handball Club uit Dundee is dit jaar voor het eerst van de partij. De sporters en hun begeleiders worden ondergebracht in het Beekdal Lyceum, het Arentheem College en hotels en recreatieparken in de regio.

Door de enorme belangstelling worden de wedstrijden net als vorig jaar niet alleen gespeeld in sporthal Valkenhuizen, maar ook op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de poulewedstrijden op Valkenhuizen en op Papendal om 8.30 uur. De finales op zondag beginnen op beide complexen om 15.30 uur.
De organisatie van dit grootse handbalevenement is in handen van ESCA handbal in samenwerking met Euro Sportring.

Klik hier voor meer informatie over het Arnhem Handbal Cup Toernooi