Arnhem – HCM, een hockeyduel bij de vrouwen vol met sentimenten

8 maart 2024 | Van onze AS-redactie

Stadsderby ’s roepen sentimenten op. Dus ook bij de hockeysters van Arnhem en HCM, die zondag op sportpark Beekhuizen in Velp de degens met elkaar kruisen. De uitgangspunten bij de twee ploegen uit de tweede klasse D zijn verschillend. Arnhem strijdt tegen degradatie, HCM doet volop mee in de strijd om de titel. Casper Klijn van de redactie van ArnhemSports.nl sprak met beide coaches, Jamie Swiers van Arnhem en Luc van Amelsfort van HCM.

Arnhem staat in de tweede klasse D op de twaalfde en laatste plaats en is dus naarstig op zoek naar punten om van de benarde positie weg te komen. De ploeg van Jamie Swiers verloor afgelopen zondag bij de hervatting van de competitie met 6-0 bij Apeldoorn en heeft tegen stadgenoot HCM wat recht te zetten.

Arnhem heeft 4 punten uit 12 duels, Boxmeer (5 punten), Civicum (8 punten) en Leusden (9 punten) zijn de directe concurrenten in de degradatiestrijd. Arnhem speelt nog tegen Boxmeer (7 april, uit), Civicum (14 april, thuis) en op de laatste speeldag tegen tegen Leusden (2 juni, uit). Twee ploegen degraderen naar de derde klasse.

HCM, dat afgelopen zondag maar net de winst pakte tegen degradatiekandidaat Leusden (2-1), deelt in 2D de derde plek met Bemmel. Beide ploegen hebben 28 punten. Eemvallei is de nummer twee met 30 punten, Apeldoorn gaat met 31 punten uit 12 duels aan kop. Na de wedstrijd tegen Arnhem staat voor HCM volgende week (17 maart) de topper tegen Bemmel op het eigen sportpark aan de Drielsedijk op het programma. Op 24 maart gaat de ploeg van Luc van Amelsfort op bezoek bij lijstaanvoerder Apeldoorn. Na deze duels zal al duidelijk zijn of HCM mee zal blijven doen om de promotiestrijd. Op 14 april speelt HCM tegen Eemvallei. Niet alleen de kampioen, maar ook de nummer twee in de eindrangschikking promoveert rechtstreeks naar de eerste klasse.

Zondagmiddag, om 12.45 uur, staan ze tegenover elkaar, Arnhem en HCM. Kan de thuisploeg voor een verrassing zorgen en revanche nemen voor de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd? Of drukt HCM ook in dit duel het klasseverschil uit in cijfers?

* Foto rechtsboven: HCM-coach Luc van Amelsfort (voorgrond) volgt nauwlettend de verrichten van zijn ploeg.
* Foto midden: Coach Jamie Swiers van Arnhem instrueert een van zijn speelsters.

* Beluister hieronder het interview met Jamie Swiers, coach van Arnhem

Beluister hieronder het interview met Luc van Amelsfort, ccoach van HCM