Arnhem Eagles wint na ware thriller

5 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben in de eerste divisie (noord) hun eerste zege behaald. Dat ging niet zonder slag of stoot. In Zwolle maakten de bezoekers bij Landstede ZAC een achterstand van 22 punten goed: 69-70.

De luid bejubede zege kwam vrijdagavond in Topsporthal Centre Court als geroepen. Na nederlagen bij Red Stars (88-67) en thuis tegen GS Stars (57-61) stond Arnhem Eagles na twee duels puntloos op een twaalfde en laatste plaats. Dat was niet de positie die de ploeg van trainer Sven Voogt voor aanvang van de competitie in de noordelijke eerste divisie voor ogen had.
Arnhem Eagles begon in Zwolle niet goed aan de wedstrijd. Landstede ZAC nam in de eerste helft zelfs een voorsprong van 22 punten. “Maar we hebben ons door een stevige zone langzaam teruggevochten in de wedstrijd”, vertelde center Guido Groenendijk (foto) na afloop.
Bij rust was de achterstand al teruggebracht tot 12 punten: 44-32. In de enerverende tweede helft kwam Arnhem Eagles steeds dichterbij en dat leidde uiteindelijke zelfs tot een voorsprong. “Op het einde hebben we het via vrije worpen afgemaakt, maar we maakten het ook nog onnodig spannend in de slotfase. Met één punt verschil bleven we aan de goede kant van de score. Het was een thriller, maar juist daarom een heerlijke overwinning”, aldus Groenendijk, die met 20 punten topscorer was van zijn team.
Arnhem Eagles heeft nu 3 punten uit 2 duels en kwam daarmee op gelijke hoogte met Landstede ZAC.

EERSTE DIVISIE NOORD
Uitslagen vrijdag 4 oktober
Landstede ZAC – Arnhem Eagles   69-70
Hoofddorp – Lions                        67-64  
Programma zaterdag 5 oktober
BV Groningen – Pluto
GS Stars – UBALL
Akrides – New Stars
Red Stars – Grasshoppers