Arnhem Eagles verliest bij Akrides

9 december 2014 | Van onze AS-redactie

Arnhem Eagles is er zaterdag bij Akrides niet in de geslaagd te stunten. In IJmuiden verloor de basketbalploeg van trainer Jeroen Bolk met 78-60 bij de nummer twee van de eerste divisie A.

Het combinatieteam van Arnhem Eagles en het Nijmeegse Wildcats had vooral problemen met het enorme rebound overwicht van de thuisploeg. “Dat heeft ons uiteindelijk opgebreoken, want ik vond dat we geen slechte wedstrijd speelden”, zei trainer Jeroen Bolk van ‘Wild Eagles’ na afloop. “Vooral het eerste kwart kwamen we aanvallend goed uit de verf. We kregen goede opties in onze aanvallen, maar de afronding was vaak net niet scherp genoeg. Opmerkelijk ook dat we dit kwart de minste punten scoorden in deze wedstrijd.”
“Na een 19-13 stand liep het tweede kwart voor de bezoekers wat stroever. Bolk: “We hadden toen gedurende vijf minuten geen veldscore. We scoorden slechts 3 punten uit 8 vrije worpen en daar sloeg Akrides een gaatje van 10 punten.” Gelukkig voor Arnhem eagles zorgde Nick Domhof er met enkele driepunters voor dat de schade beperkt bleef. nog meer vrije worpen bleven onbenut en uiteindelijk was de score in het tweede kwartuit vrije worpen 6 uit 14.
“In het derde kwart bleven we aanvallend nog steeds zoekende en misten we vrij gemakkelijke ballen, terwijl Akrides opende met een 8-0 run”, zei Bolk. “Die dreun zijn we de rest van de wedstrijd niet meer te boven gekomen.”
Was de nummer twee van de competitie een maatje te groot? “Nee, zeker niet”, sprak Bolk. “Als ik terugkijk op de wedstrijd hebben we het onder het bord laten liggen. Er werd slecht en te laat uitgeboxt. Hierdoor kreeg Akrides ontzettend veel tweede en derde kansen. Zonde, want bij vlagen werd er prima verdedigd. Natuurlijk geef je ook scores weg die niet nodig zijn, maar vooral die aanvallende rebounds waren funest.”
Omdat Arnhem Eagles ook gemakkelijke kansen liet liggen, was er in dit duel nauwelijks sprake van spanning. “Aan onze scorelijst is direct te zien dat we gewoon te weinig punten hebben gemaakt om te winnen”, aldus Bolk, die er op gebrand is 2014 met een overwinning af te sluiten. Zaterdag speelt Arnhem Eagles voor het eerst in Nijmegen in sporthal De Horstacker tegen GS Stars. “In thuisduels zijn we nog ongeslagen. Dat willen we graag nog even volhouden.”

VBC Akrides – Arnhem Eagles 78-60 (19-13, 22-18, 21-14, 16-15).
Scores Arnhem Eagles: Nick Domhof 10, Mylthon Poulino 10, Eelco Bronsema 8, Rik van der Graaf 6, Kasper Rijkers 6, Bas de Leeuw 6, Miguel Brache 5, Alan Sinnema 5, Robin Simonis 4.