Arnhem Eagles te sterk voor Wildcats

4 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles houden een theoretische kans op de vierde plek in de eerste divisie A. In sporthal De Laar was de ploeg van trainer Chris Stomp zaterdag met 88-75 te sterk voor Wildcats.

Arnhem Eagles neemt met 16 punten uit 16 duels een vijfde plaats op de ranglijst in. Grasshoppers, de nummer 3, heeft 22 punten uit 15 duels. Almere staat met 20 uit 14 op de vierde plaats. De eerste 4 ploegen op de ranglijst plaatsen zich voor de play-offs.
Arnhem Eagles nam zo revanche voor de 80-78 nederlaag die het in oktober vorig jaar leed in Nijmegen. In de Arnhemse sporthal De Laar zette Arnhem Eagles na een opvallend trage start met enkele goede periodes flink pressie op de ploeg uit Nijmegen. Door hun smalle bezetting (6 spelers) kwamen de gasten al snel in conditionele problemen.
Toch kon Arnhem Eagles in de eerste helft geen afstand nemen. Integendeel, bij rust was de stand nog gelijk: 42-42. In het derde en vierde kwart ging het kaarsje langzaam uit bij de bezoekers en trok Arnhem Eagles de wedstrijd steeds meer naar zich toe. In de derde minuut van het vierde kwart was het duel bij een stand van 76-57 gespeeld.
Arnhem Eagles geloofde het daarna wel en drukte niet door. Een paar leuke individuele hoogstandjes vielen er nog wel te bewonderen in het door Arnhem Eagles met 88-75 gewonnen duel.
Bij de thuisclub was Bas Leijssenaar met 18 punten topscorer.