Arnhem Eagles te sterk voor koploper

3 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben in de eerste divisie A voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer-coach Sven Voogt versloeg in sporthal De Laar de nog ongeslagen koploper Jugglers met 79-73.

Center Guido Groenendijk van Arnhem Eagles had het al voorspeld. ‘Een stunt zit erin, want wij passen ons altijd aan het niveau van de tegenstander aan’. De start van van Arnhem Eagles in het duel met Jugglers was nog wat moeizaam, maar de thuisploeg sloot het eerste kwart toch nog af met een 21-19 voorsprong. In het tweede kwart nam  Arnhem Eagles zelfs een voorsprong van 10 punten. Bij rust was die echter gehalveerd: 39-34.
Jugglers had na de pauze de betere start, maar na een 44-44 stand hielpen driepunters van Mylthon Poulina en Bram Sieben (tweemaal, foto) Arnhem Eagles aan 53-50 voorsprong. Aan het einde van het derde kwart leidde de thuisploeg met 59-53. De bezoekers uit Enschede gaven zich in het laatste kwart echter niet gewonnen en zagen hun inspanningen opnieuw beloond worden met een gelijke stand: 62-62. Jeroen Dolleman (twee keer) en weer Bram Sieben schoten de zoneverdediging van Jugglersdaarna met driepunters aan flarden (71-65) en die voorsprong gaf Arnhem Eagles niet meer uit handen. Het eindsignaal klonk bij een 79-73 stand in het voordeel van Arnhem Eagles. Bram Sieben, die acht driepunters scoorde, was topscorer met 26 punten.
Jugglers zag door het verlies CobraNova op gelijke hoogte komen. Beide ploegen hebben 10 punten uit 6 duels. Arnhem Eagles deelt met 8 uit 6 de derde plaats met GS Stars, Grasshoppers en Wyba.
Trainer Sven Voogt lijkt zijn ploeg inmiddels aardig op de rails te hebben met 4 zeges in 6 duels. “We hebben ons in ieder geval aardig herpakt na de forse nederlaag tegen Pluto. Gewonnen bij Red Stars en nu van Jugglers en tussendoor hebben we ook nog een goede bekerwedstrijd gespeeld bij CobraNova. Helaas in de laatste seconde met een punt verschil verloren.”
Voogt wil echter niet te vroeg juichen. “Want we zullen ook nog wel eens tegen een zeperd aanlopen. Qua speelwijze hebben we wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Andere aanvalspatronen en ook in de defense doen we het wat anders. Dat heeft tijd nodig.”

Scores Arnhem Eagles: Bram Sieben 26, Guido Groenendijk 22, Richard Kofi 8, Jeroen Dolleman, Miguel Brache Santos en Mylthon Poulino 6, Bas Leijssenaar 5.

Uitslagen Eerste divisie A
GS Stars – Pluto                  82-71
Wyba – Lokomotief             79-78
CobraNova – Jumpers         71-45
Wildcats – Dunckers           58-78
Arnhem Eagles – Jugglers   79-73
Grasshoppers – Red Stars   72-57