Arnhem Eagles start met verlies

12 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het wil nog niet vlotten met Arnhem Eagles. De basketbalploeg van trainer Sven Voogt verloor bij de hervatting van de competitie in de eerste divsie (noord) in eigen hal met 73-77 van Red Stars.

Red Stars had zaterdagavond in sporthal De Laar in Arnhem de beste start. De gasten namen een 2-7 voorsprong, maar door energiek spel en goede keuzes in de aanval kwam Arnhem Eagles terug in de wedstrijd. Bij rust was de stand in evenwicht: 37-37.
Arnhem Eagles kende na rust even een dip. Door verkeerde keuzes in de aanval kon Red Stars een aantal ‘fast breaks’ lopen en dat leidde voor de bezoekers tot een voorsprong van 10 punten. Dat verschil stond tot drie minuten voor tijd op het bord. “In de slotfase zijn we alles of niets gaan spelen en de voorsprong van Red Stars verdween als sneeuw voor de zon”, vertelde Eagles-speler Guido Groenendijk, met 22 punten topscorer van zijn ploeg.”
Arnhem Eagles bracht de achterstand terug tot één punt, maar een knappe driepunter van Red Stars besliste de wedstrijd: 73-77. Door het verlies blijft de Arnhemse ploeg staan op 6 punten uit 12 wedstrijden en staat daarmee gedeeld laatste.
De Arnhemse formatie moet het voorlopig doen zonder schutter Jeroen Dolleman. Hij vertrekt voor zijn werk enig tijd naar het buitenland.