Arnhem Eagles start met forse nederlaag

18 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn zondag met een nederlaag teruggekeerd uit Den Helder. In het eerste competitieduel in de eerste divsie A ging de ploeg van coach Chris Stomp met 86-69 onderuit bij Zeemacht.

“We zijn lek geschoten door een hele goede tegenstander”, draaide assistent-coach Ben Vlogtman er niet omheen. “Zeemacht heeft 14 driepunters gescoord. Die ploeg had een heel hoog schotpercentage en wij hebben niet strak verdedigd. Die twee dingen gaan altijd samen.”
Arnhem Eagles heeft ten opzicht van vorig seizoen een aantal wijzigiingen in de selectie ondergaan. “En dan blijkt nu dat we toch wat meer tijd nodig hebben om goed te gaan spelen”, zei Vlogtman.
Na het eerste kwart keek Arnhem Eagles tegen een 27-11 achterstand op, maar de ploeg herpakte zich in het tweede kwart. Kort voor het rustsignaal hadden de gasten de achterstand zelfs geheel weggewerkt (35-35), maar in de laatse fase van de eerste helft kon Zeemacht toch nog een gaatje slaan: 43-36.
In het derde kwart ging het helemaal mis met Arnhem Eagles. De achterstand liep op tot 17 punten (68-51). In het vierde kwart waren de scores van beide ploegen weer gelijk, maar daarmee was de nederlaag voor Arnhem Eagles een feit.

Topscorers Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 18, Biko Diarra 15,  Jeroen Dolleman 10.

Uitslagen Eerste divisie A
Zeemacht Den Helder – Arnhem Eagles        86-69
Almere Pioneers – Cobra Nova                       80-75
Wildcats – Grasshoppers                                 80-89
Orca’s – GS Stars                                               92-44

De eerste divisie bestaat uit 12 ploegen. Uitsmijters, New Stars, Dunckers en Jumpers kwamen dit weekeinde niet in actie.