Arnhem Eagles start 2016 met zege

12 januari 2016 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Jeroen Bolk won in de eerste divisie A het uitduel bij The Jumpers met 69-85. Zondag speelt Arnhem Eagles thuis tegen Pluto.

Arnhem Eagles had in Den Haag gerekend op een lastige wedstrijd bij de nummer laatst. “Miguel Brache was geschorst en ook Kasper Rijkers en Bas de Leeuw ontbraken en daarmee ook een flinke dosis scorend vermogen en pittige ‘defense'”, zei coach Jeroen Bolk. “Dat moest allemaal goed gemaakt worden door de rest van de groep en daarin zijn ze heel mooi geslaagd.”
Door goed verdedigen en een prima rebound leidde Arnhem Eagles na het eerste kwart met 11-16. Die lijn zetten de bezoekers door in het tweede kwart en mede door een aantal scores van Guido Groenendijk liep Arnhem Eagles uit naar 26-37. “Jammer dat we aan het eind wat slordig werden, want daardoor was onze voorsprong bij rust toch weer geslonken”, sprak Bolk. Zijn ploeg leidde bij rust met 30-37.

Na een speech van Bolk trok Arnhem Eagles de wedstrijd kort na rust al volledig naar zich toe. Bram Sieben zorgde persoonlijk binnen twee minuten met een 2-11 run, met daarbij drie driepunters, voor een ruime Arnhemse voorsprong en na het derde kwart was de wedstrijd gespeeld: 45-69.
In het laatste kwart viel de concentratie bij Arnhem Eagles weg en kwam de ploeg ook in foutenlast. Bolk: “Matige keuzes bij het schot en slechte crosspasses zorgden ervoor dat Jumpers een 11-2 run kon pakken. Nick Domhof en Bram Sieben moesten met hun vijfde persoonlijke fout naar de kant, maar we gelukkig konden we ons in de laatste vier minuten weer herpakken door Guido¬† Groenendijk goed aan te spelen en wat fastbreaks af te ronden na goede steals.”
Arnhem Eagles won uiteindelijk met 69-85. “Een verdiende zege na een mooie teamprestatie”, zei Bolk, die hoopt dat Kasper Rijkers en Bas de Leeuw zondag in de eigen sporthal Omnibus tegen het Wageningse Pluto (aanvang 20.00 uur) weer van de partij zijn. Miguel Brache zit dan zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Scores Arnhem Eagles: Bram Sieben 20, Guido Groenendijk 18, Pieter van den Braak 16, Nick Domhof 12, Mylthon Poulino 9, Robin Simonis 8, Roeland van der Velde 2, Matthijs Hoekstra 0.

Met 10 punten uit 9 duels bezet Arnhem Eagles de zesde plaats in de eerste divisie A. BV Groningen is met 18 uit 10 koploper. Pluto, zondag de tegenstander van Arnhem Eagles, staat met 6 uit 10 op een achtste plaats.