Arnhem Eagles sluit aan bij subtop

15 december 2015 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben door de tweede zege op rij weer aansluiting gekregen met de subtop in de eerste divisie A. Zaterdag won de ploeg van trainer Jeroen Bolk (foto) met 80-66 van GS Stars.

Arnhem Eagles schoot al de beginfase met scherp. Dat resulteerde in een voorsprong van 10 punten. Mede door het sterke spel van de linkshandige forward Kasper Rijkers, die zowel inside als outside het vizier op scherp had staan, ging de thuisploeg met een ruime voorsprong van 45-26 de rust in.
Na de hervatting verslapte Arnhem Eagles niet. Door sterk teamspel werd de voorsprong via fraaie aanvallen zelfs gestaag uitgebouwd naar 67-42. In het laatste kwart kon de thuisploeg tegen het mentaal geknakte GS Stars de teugels zelfs een beetje laten vieren. Eindstand: 80-66.
“Dit was een wedstrijd die we moesten winnen”, zei center Guido Groenendijk, die net als Kaspers Rijkers voor 17 punten zorgde. “We hebben nu afstand genomen van de onderste regionen en kunnen zo met een goed gevoel op kerstreces.”
De scores van Arnhem Eagles kwam op naam van Guido Groenendijk (17), Kasper Rijkers (17), Nick Domhof (14), Robin Simonis (10), Pieter van den Braak (9), Bas de Leeuw (8), Mylthon Poulino (8) en Bram Sieben (1).

Voor Arnhem Eagles was het de tweede zege op rij. Op 28 november was Wyba in Wijchen net de mindere van Arnhem Eagles (77-78). De thuisploeg maakte toen een achterstand van 14 punten nog bijna goed. Guido Groenendijk maakte in die wedstrijd 26 punten.

Door twee overwinningen op rij verdubbelde Arnhem Eagles het puntentotaal. Met 8 punten uit 8 duels neemt de Arnhemse formatie een zesde plaats in.
Arnhem Eagles komt pas in 2016 weer in actie. Op zaterdag 9 januari brengt de ploeg van trainer Jeroen Bolk een bezoek aan het Haagse The Jumpers, dat met 2 punten uit 9 wedstrijden op een laatste plaats staat. Op zondag 17 januari is Arnhem Eagles in de eigen sporthal De Omnibus gastheer van Pluto. De Wageningse ploeg is voorlaatste met 4 uit 8.