Arnhem Eagles op weg naar promotie?

26 april 2024 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn ondanks een nederlaag bij Racing Beverwijk kampioen van de eerste divisie (01). Promotie naar de promotiedivisie is echter nog niet zeker. Daarvoor moet de ploeg van coach Darryl Donk in een dubbele confrontatie afrekenen met het tweede team van Lokomotief 2, de kampioen van de eerste divisie (02). Vanavond (vrijdag 26 april, 21.00 uur) is in Rijswijk de eerste ontmoeting. De return is op zaterdag 4 mei in Arnhem.

Afgelopen zondag ging de laatste reguliere competitiewedstrijd bij het laaggeplaatste Racing Beverwijk pijnlijk verloren met 83-79. Zonder coach Darryl Donk speelden de Arnhemmers misschien wel hun ongelukkigste wedstrijd van het seizoen. Maar liefst drie spelers moesten vroegtijdig stoppen vanwege blessures. Een van hen was Jelle Roessink. Hij ging door zijn enkel en zal vrijdagavond zeker niet in actie komen.

Coach Darryl Donk is vrijdag weer van de partij

Toch blijft Roessink positief over de kansen op promotie. “Wij hebben hun wedstrijden kunnen analyseren via hun livestream. Hun tactiek is ons niet onbekend. Vorig seizoen hebben wij twee keer tegen ze gespeeld. Uit met een punt verschil punt verloren, thuis met 15 punten verschil gewonnen”, herinnert Roessink zich.

Vanavond dus het eerste duel in sporthal De Altis in Rijswijk, de return is zaterdag 4 mei in MFC De Omnibus in Arnhem. De aanvang van dat tweede duel is om 16.00 uur. De winnaar van het tweeluik tussen Lokomotief 2 en Arnhem Eagles promoveert naar de promotiedivisie, het op één na hoogste niveau in Nederland. De verliezer krijgt nog een herkansing te promoveren, maar dan dient gewonnen te worden van de nummer 10 van deze promotiedivisie.

* Tekst: Pim Schouten