Arnhem Eagles onderuit bij koploper

16 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles speelden zaterdag in de eerste divisie A in Enschede een prima wedstrijd. Een stunt zat er bij koploper Jugglers echter net niet in. De ploeg van trainer Sven Voogt moest in de slotfase buigen voor de opponent: 85-75.

Arnhem Eagles, de nummer twee op de ranglijst, had vier minuten voor tijd nog alle uitzicht op de zege, maar in de slotfase ging het mis. “Jugglers speelde een zonepress over het hele veld en dat hebben we de gehele wedstrijd goed opgelost”, vertelde Sven Voogt, coach van Arnhem Eagles. “Maar in de slotfase gingen basisafspraken de mist in. Daardoor kon Jugglers in de laatste minuten gemakkelijk scoren en kregen ze vrije worpen.”
In de 36e minuut stond een 66-64 stand in het voordeel van Jugglers op het bord, daarna verdween heel snel de spanning uit het duel. “We hebben steeds achter gestaan, maar wel heel lang uitzicht gehad op een goed resultaat”, zei Voogt. “Ondanks het verlies hebben we uit deze wedstrijd vertrouwen geput voor de komende duels. Die zijn belangrijk, want door ons verlies en de nederlaag van CobraNova is het veld in elkaar geschoven en strijden nu meerdere ploegen om de tweede plaats.”
Opvallend was, dat beide ploegen in de beginfase niet tot scoren kwamen. Voogt: “Jugglers scoorde pas in de vijfde minuut zijn eerste punten. We hadden op dat moment alleen uit een vrije worp gescoord. Zo lang een 0-1 score op het bord, dat heb ik niet eerder meegemaakt op dit niveau.”

(later meer)