Arnhem Eagles niet ‘super’ op ‘Super Saturday’

1 november 2016 | Van onze AS-redactie

Tijdens de eerste ‘Super Saturday’ stond afgelopen zaterdag bij Arnhem Eagles alles in het teken van Amerika. De Arnhemse basketballers konden in de eerste divisie A geen vervolg geven aan de feestelijkheden in sporthal De Omnibus. Voor een volgepakte tribune was Racing Beverwijk met 61-78 te sterk voor de ploeg van trainer René Heeres.

Een geheel in Amerikaanse kleuren versierde sporthal, Amerikaans eten, een live DJ, een mobiele stand van Bouncewear met basketbalkleding- en schoenen en zelfs cheerleaders maakten de dag tot een waar feest. Voor de spelers Arnhem Eagles verliep de avond daarna een stuk minder. Zij hadden in het duel met Racing Beverwijk, op het eerste kwart na, weinig in te brengen tegen de Noord-Hollandse opponent.
De thuisploeg kwam nog wel furieus uit de startblokken en leidde na zeven minuten met 21-10. Vooral Bram Sieben, uiteindelijk goed voor 20 punten, schoot in die fase met scherp. “Maar na die geweldige openingsfase begon onze machine te haperen”, vertelde center Guido Groenendijk na afloop. “Beverwijk kwam ook steeds beter in het spelen onze voorsprong begon te slinken.”
arnhemeaglesNa het eerste kwart leidde Arnhem Eagles nog met 21-17, maar in het tweede kwart waren de rollen compleet omgedraaid. Die was met een 8-23 stand volledig voor de bezoekers, die dan ook met een ruime 29-40 voorsprong gingen rusten.
“Na de pauze werd het voor ons van kwaad tot erger”, zei Groenendijk. “Beverwijk bleef de vrije man vinden en speelde de aanvallen goed uit. Wij kozen niet de goede aanvallende optie, waardoor Beverwijk ook nog een aantal fast breaks kon lopen.”
Daar kwam nog bij dat Arnhem Eagles met slechts zeven man aan de wedstrijd was begonnen en coach René Heeres niet goed kon doorwisselen. De gasten profiteerden daar ook in het derde kwart van en na dertig officiële minuten was het duel al lang en breed beslist: 41-60.
In het laatste kwart ging de strijd gelijk op, waardoor Arnhem Eagles de schade verder kon beperken en uiteindelijk met 61-78 verloor. Groenendijk: “Natuurlijk is dit erg jammer, want op Super Saturday wil je het in groten getale opgekomen publiek een spannende wedstrijd voorschotelen. We moeten nu flink aan de bak op de training, vooral om als team te verdedigen. Daar zal de komende tijd de focus op liggen.”

Arnhem Eagles – Racing Beverwijk 61-78 (29-40). Kwartstanden: 21-17, 8-23, 12-20, 20-18.
Topscorers Arnhem Eagles: Bram Sieben 20, Guido Groenendijk 14, Bas de Leeuw 10.

* Foto boven: Bas de Leeuw van Arnhem Eagles op weg naar een score tegen Racing Beverwijk. (Foto: Twan Berkers)

UITSLAGEN
EERSTE DIVISIE A
Vrijdag 28 oktober
Hoofddorp – Binnenland                          67-57
Zaterdag 29 oktober
Arnhem Eagles – Racing Beverwijk        61-78
Red Stars – Landstede ZAC                      68-61
Dreamfields Dolphins – Triple Threat   53-61
Zondag 30 oktober
Limburg – Almere                                       65-71

Stand
Akrides                4-8
Binnenland         5-8
Red Stars             5-8
Hoofddorp          4-6
Arnhem Eagles   4-4
Beverwijk            5-4
Landstede ZAC  5-4
Limburg              4-2
Almere                4-2
Dolphins             5-2
Triple Threat      5-2

Programma
Zaterdag 5 november
Triple Threat – Red Stars
Binnenland – Akrides
Almere – Hoofddorp
Racing Beverwijk – Landstede ZAC
Zondag 6 november
Arnhem Eagles – Limburg (17.00 uur, De Omnibus)