Arnhem Eagles na verlenging onderuit

8 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhem Eagles was zaterdagavond dicht bij een stunt. In de eerste divisie A sleepte de Arnhemse basketbalploeg er tegen de nog ongeslagen koploper Zeemacht een verlenging uit, maar verloor uiteindelijk toch: 83-86.

Vier overwinningen op rij in de laatste competitieduels van 2011 hadden bij Arnhem Eagles voor het nodige vertrouwen gezorgd. In sporthal De Laar trad de formatie van trainer Chris Stomp Zeemacht, de nog ongeslagen koploper, onbevangen tegemoet.
Dat leidde na het eerste kwart tot een 22-18 voorsprong, maar die moest de thuisclub in het tweede deel prijsgeven: 42-52.
Arnhem Eagles kwam na rust sterk terug en na 30 minuten was de stand weer in balans: 61-61. Zeemacht leek het duel naar zich toe te trekken, toen het 4 minuten voor tijd met 69-76 aan de leiding ging. Tot groot enthousiasme van het thuispubliek slaagde Arnhem Eagles er via 74-78 toch nog in om een verlenging uit het vuur te slepen: 78-78.
In die extra tijd bleken de bezoekers uit Den Helder het gelukkigst: 83-86. Het was de vijfde keer dit seizoen dat Arnhem Eagles een wedstrijd verloor met een verschil van 4 punten of minder.
Voor Guido Groenendijk (Arnhem Eagles) en aanvoerder Petersen van Zeemacht krijgt het duel mogelijk nog een staartje. Beiden werden in de vijfde minuut van het vierde kwart met een diskwalificerende fout naar de kant gestuurd. “De reden was onduidelijk, ook voor de coach van Zeemacht”, vertelde Ben Vlogtman, assistent-trainer van Arnhem Eagles. “Maar de scheidsrechters bleven bij hun standpunt. Het is nu afwachten wat de NBB hierover gaat beslissen. Mogelijk worden beide spelers een of meerdere wedstrijden geschorst.”

Topscorers Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 22, Marvin Simson 20, Jeroen Dolleman 19.