Arnhem Eagles mist play-offs

20 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn er in de eerste divsie A niet in geslaagd zich te plaatsten voor de play-offs. De ploeg van trainer Sven Voogt verloor in Voorburg het laatste competitieduel van CobraNova, de directe concurrent voor de tweede plek: 75-55.

Cobra Nova en Arnhem Eagles begonnen beide met 30 punten uit 21 wedstrijden aan hun laatste wedstrijd. Kampioen Jugglers was al geplaatst voor de Final Four, de winnaar van het duel in Voorburg zou zich als tweede deelnemer uit de eerste divisie A melden.
“We begonnen heel aardig aan de wedstrijd”, vertelde Guido Groenendijk (foto), zaterdagavond met 19 punten de topscorer van Arnhem Eagles. “Beide ploegen scoorden om en om, maar in een korte fase kon Cobra toch uitlopen.”
De rust brak aan bij een 44-33 stand. “Daarmee zaten we nog in de wedstrijd, maar zoals vaker dit seizoen ging het aan het begin van het derde kwart mis”, zei Groenendijk.
De thuisploeg scoorde enkele driepunters achter elkaar en zo liep de achterstand voor de gasten op tot 20 punten. “Halverwege het derde kwart was de wedstrijd gespeeld”, erkende Groenendijk. “Er was ook nog technisch ongemak met de schotklok en dat leidde tot tien minuten oponthoud. Ook dat was niet bevordelijk. We konden de achterstand daarna ook niet meer terugbrengen.”
Arnhem Eagles begon gehavend aan het duel. Jeroen Dolleman, altijd goed voor een aantal driepunters, haakte in de warming up geblesseerd af. Groenendijk: “We hebben al een smalle basis en dan wordt het er door een blessure natuurlijk niet gemakkelijker op.”
Arnhem Eagles was dicht bij een plek in de play-offs, maar dat bleek uiteindelijk net iets te hoog gegrepen. “Natuuurlijk is er teleurstelling, maar we moeten ook reëel zijn”, vertelde Groenendijk. “Het was een prachtig seizoen en we hebben boven verwachting gespeeld. Tussentijd is Richard Kofi naar Amerika vertrokken en we hebben ook blessures gehad. Met deze smalle selectie zat er echt niet meer in.”