Arnhem Eagles legt het af op fysieke kracht en snelheid

2 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles zijn in de eerste divsie A tegen hun eerste nederlaag opgelopen. Het Barendrechtse Binnenland was zaterdagavond in sporthal de Omnibus in Arnhem veel te sterk voor de ploeg van trainer Rene Heeres: 70-86.

In het fysieke duel kon Arnhem Eagles in de eerste helft nog wel aanklampen. Omdat er ook goede opties werden gemist dichtte de thuisploeg zich na een 36-43 achterstand bij rust na de pauze nog wel kansen toe. “We hadden goede hoop die zeven punten nog wel weg te poetsen”, verklaarde center Guido Groenendijk na afloop. “Maar wij hadden geen antwoord op de vele fast breaks van Binnenland.”
De achterstand van Arnhem Eagles liep al snel op naar 20 punten. Groenendijk:  “Het spel werd daarna ook grimmiger en omdat de arbitrage niet optrad, dreigde het even uit de hand te lopen. Gelukkig konden wij ons beheersen, maar tot goed spel kwam het niet meer. Onze aanval stokte en Binnenland bleef er lustig op los scoren.”
Na de goede overwinning op Triple Threat in de eerste wedstrijd staat Arnhem Eagles weer met beide benen op de grond. “Tegen dit goed georganiseerde Binnenland kwamen we fysiek en snelheid te kort. Volgende week tegen Almere weer een nieuwe kans”, zei Groenendijk.

Topscores Arnhem Eagles: Pieter van den Braak 11, Guido Groenendijk 10, Nour Yaaqobi 9 (3 driepunters), Dusko Vukic 8.


EERSTE DIVISIE A

Uitslagen
Derde speelronde
Vrijdag 30 september
Hoofdddorp – Triple Threat           79-68
Zaterdag 1 oktober
Arnhem Eagles – Binnenland       70-86
Akrides – Landstede ZAC              68-59
Dreamfield Dolphins – Red Stars 58-61
Almere – Racing Beverwijk            60-77
Limburg was vrij.

Stand
Akrides                 3-6
Binnenland          3-6
Hoofddorp           3-4
Limburg               2-2
Arnhem Eagles   2-2
Beverwijk             3-2
Landstede ZAC   3-2
Dolphins              3-2
Almere                 2-0
Triple Threat      3-0