‘Arnhem Eagles in staat tot stunt’

2 november 2012 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben een behoorlijke seizoensstart gemaakt in de eerste divisie A. Zaterdagavond komt koploper Jugglers op bezoek. “We zijn in staat tot een stunt”, zegt speler Guido Groenendijk (foto).

Met drie gewonnen wedstrijden in vijf duels in dit nog prille seizoen aan de verwachtingen. “Een plek in de top vijf is de doelstelling”, zegt Guido Groenendijk, topschutter bij Arnhem Eagles. “Dat is ook reëel. We komen te kort voor de top, maar zijn te goed voor de ploegen die onderin staan.”
Toch was het afwachten hoe Arnhem Eagles zou presteren onder leiding van de nieuwe trainer-coach Sven Voogt, de opvolger van Chris Stomp. “De kern van de ploeg is intact gebleven en de klik met de nieuwe trainer is er ook”, vertelt Groenendijk. “Sven is anders dan Chris. Hij is rustiger, minder emotioneel. Hij is tactisch ook sterk en straalt vertrouwen uit.”
Met 6 punten uit 5 duels deelt Arnhem Eagles de derde plaats in de eerste divisie A met vier andere ploegen. “Na vijf speelrondes is Jugglers nog ongeslagen en steekt er ook bovenuit”, meent Groenendijk. “Verder kan iedereen van elkaar winnen.”
Jugglers komt zaterdagavond naar sporthal De Laar en Groenendijk sluit een stunt van Arnhem Eagles zeker niet uit. “Wij passen ons altijd aan het niveau van de tegenstander aan. In dat opzicht hebben we ook tegen Jugglers een kans. Tegen goede ploegen spelen wij beter dan tegen ploegen die laag staan.”
Arnhem Eagles – Jugglers wordt zaterdagavond gespeeld in de Arnhemse sporthal De Laar en begint om 20.00 uur.

Klik hier voor het volledige sportprogramma