Arnhem Eagles gokt op plekje in top vier

16 september 2016 | Van onze AS-redactie

Basketbalclub Arnhem Eagles wil dit seizoen een woordje meespreken in de eerste divisie A. “Een plekje in de top vier moet mogelijk zijn”, zegt center Guido Groenendijk, tevens penningmeester van de vereniging. “Een kampioenschap zit er niet in. Zo reëel moeten we wel zijn.”

Met de komst van de broers Dusko (29) en Nicola Vukic (27), Andrew Blackmon (21) en Nour Yacobi is Arnhem Eagles er volgens Groenendijk wel sterker op geworden. “Dusko en Nicola hebben eredivisie-ervaring bij de Magixx. Andrew is student, is aan komen waaien en heeft op niveau gespeeld in Singapore en Canada en Nour komt van ons eigen onder 20 team. De selectie is verder intact gebleven.”
Met René Heeres staat er als opvolger van Jeroen Bolk wel een nieuwe trainer-coach voor de groep. Groenendijk: “Jeroen heeft een sabbatical. In zijn gezin is een tweede kindje geboren en hij is bezig met een verhuizing. René kenden we al. Hij was bij ons trainer van het tweede herenteam en we zijn heel blij met hem.”
Groenendijk denkt dat een plek bij de eerste vier mogelijk is. “Vorig seizoen waren we uiteindelijk toch een grijze middenmoter. Dat moet beter kunnen. Maar we hebben een relatief oud team en je weet nooit of je blessures krijgt. Dan kan het er ineens weer heel anders uitzien. Laten we het dus maar van wedstrijd naar wedstrijd bekijken.”
Veel jeugdige talenten breken er niet door bij Arnhem Eagles. “Al onze goede jongens gaan naar Dragons in Wijchen. Zij willen eredivisie spelen. “, legt Groeondijk uit. “Dat geeft mij wel een dubbel gevoel. Als bestuurslid zeg ik dat ik het jammer vind, maar als je kijkt naar de persoonlijke ontwikkeling van die jongens, kan ik het wel begrijpen.”
triple-threatDe mogelijkheden voor Arnhem Eagles zijn ook beperkt. Groenendijk: Wij zijn geen rijke club. De zaalhuur is hoog en sponsoring is lastig. Maar we doen ons best. We zijn een stabiele club en kunnen het hoofd boven water houden.”
Zaterdagavond opent Arnhem Eagles in sporthal MFC De Omnibus het seizoen in de eerste divisie A met een thuiswedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem. “Die ploeg kennen we van vorig seizoen”, zegt Groenendijk. “Uit verloren we in de laatste seconde, thuis werd het een simpele overwinning voor ons.”

Selectie Arnhem Eagles: Pieter van den Braak, Mylthon Poulino, Miguel Brache, Kasper Rijkers, Bram Sieben, Mathijs Hoekstra, Guido Groenendijk, Nour Yacobi, Dusko Vukic, Nicolai Vukic, Andrew Blackmon.


EERSTE DIVISIE A

Programma eerste speelronde
Zaterdag 17 september
Arnhem Eagles – Triple Threat (19.30 uur, MFC De Omnibus)
Akrides – Dreamfield Dolphins
Racing Beverwijk – Binnenland
Hoofddorp – Red Stars
Zondag 18 september
Limburg – Landstede ZAC
Almere is vrij.