Arnhem Eagles door in beker

17 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de landelijke beker. In Dordrecht maakte de ploeg van trainer Sven Voogt korte metten met Rowic: 65-80.

Arnhem Eagles, in de competitie uitkomend in de eerste divisie noord, trof in Rowic een tegenstander die op gelijkwaardig niveau (eerste divisie zuid) speelt. Maar vooral in het tweede kwart van het duel in Dordrecht lieten de gasten zien over een betere ploeg te beschikken. Een run van Arnhem Eagles leidde toen tot een 28-44 ruststand.
Die voorsprong gaven de bezoekers in de tweede helft niet meer uit handen. “We hebben lekker doorgewisseld en iedereen heeft er lustig op los gescoord”, vertelde Guido Groenendijk, die zelf met 17 punten de topscorer was van zijn ploeg.
In de eerste ronde schakelde Arnhem Eagles Rotterdam 2 uit (75-73). In de derde ronde is CBV Binnenland uit Barendrecht de tegenstander. Voor Arnhem Eagles een loodzware tegenstander. CBV Binnenland speelt een divisie hoger (promotiedivisie) en gaat daar na 8 wedstrijden met 16 punten ongeslagen aan kop.