Arnhem Eagles boekt eerste zege

9 november 2014 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben zondag in de eerste divisie A hun eerste zege behaald. In de Arnhemswe sporthal De Laar versloeg de ploeg van trainer Jeroen Bolk het Duivense Pigeons met 75-60.

 

In het begin zag het er niet naar uit het fusieteam van ArnhemEagles/Wildcats aan het langste eind zou trekken. De gasten uit Duiven kwamen furieus uit de startblokken en namen brutaal een 0-8 voorsprong. Door 10 punten in het eerste kwart van een sterk spelende Kasper Rijkers bleef Arnhem Eagles nog enigszins in de buurt: 12-22.
In het tweede kwart speelde de thuisclub met meer energie en durf. Goede aanvullende opties en een Thijs Vermeulen (ex-Matrixx Magixx) die zich met de scores ging bemoeien. Dat leidde er toe dat Arnhem Eagles punt voor punt dichterbij kwam. Dat resulteerde nog niet in een voorsprong, want daarvoor miste de thuisploeg nog te veel teveel makkelijke kansen.
Na een 37-40 ruststand kreeg Arnhem Eagles in het derde kwart de beloning voor het goede spel. Nick Domhof opende na de pauze met twee heerlijke driepunters. De verdediging van de thuisploeg stond steeds beter en Pigeons kreeg steeds meer moeite de basket te vinden.
Arnhem Eagles liep verder uit, maar onder aanvoering van routinier Ad Schepers stribbelde de Duivense ploeg nog flink tegen. Na weer een driepunter van Thijs Vermeulen was het verzet van Pigeons gebroken en kon Arnmhemse Eagles de wedstrijd rustig uitspelen.

Arnhem Eagles – Pigeons 75-60 (12-22, 37-40, 61-53).
Scores Arnhem Eagles:? Thijs Vermeulen 22, Kasper Rijkers 16, Eelco Bronsema 11, Nick Domhof 9, Mylthon Poulino 9,? Bas de Leeuw 6, Miguel Brache 3, Rik van der Graaf 3,?Alan Sinnema 2.

BASKETBAL
MANNEN
UITSLAGEN EERSTE DIVISIE A

Almere Pioneers – Hoofddorp             57-68
Grasshoppers – Akrides                      80-70
Red Stars – Pluto                                 81-83
Arnhem Eagles – Pigeons                    75-60