Arnhem Eagles begint gehavend aan competitie

16 september 2017 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles openen de competitie in de eerste divisie A zaterdagavond met een verre uitwedstrijd in Den Helder. MSV/Zeemacht is de eerste tegenstander. Trainer-coach Derk Jan Hulstein kan door blessures en andere verplichtingen van spelers maar over een zeer smalle selectie beschikken.

 

Hulstein maakt zich geen illusies voor de wedstrijd in Den Helder. “Door blessures en andere verplichtingen hebben we maar zes spelers tot onze beschikking, drie guards en drie forwards. Deze wedstrijd komt voor ons te vroeg.”
Hulstein, oud-speler van Arnhem Eagles, moet dit seizoen bouwen aan een nieuwe ploeg.  Jonge spelers als Mees Geurts, Lucas van Hulzen, Lucino Kambel en Yason Dolorita zijn overgekomen van het onder 20-team van de Arnhemse club, dat vorig jaar werd geleid door Hulstein. “Wij gaan bouwen aan de toekomst. We gaan eerst opleiden. De mix van ervaring en jeugd is goed, maar we zullen moeten wennen aan de hardheid en de snelheid in de eerste divisie. En daar hebben we wel een paar wedstrijden voor nodig.”
Hulstein is tevreden over de voorbereiding. “We hebben telkens met tien man getraind. Dat is ideaal. Er wordt ook hard en goed getraind, maar zijn nog niet klaar. Er is wel plezier en dat is ook belangrijk, maar we hebben niet de illusie dat we in het begin serieus mee kunnen ballen. Later zullen we zeker wedstrijden gaan winnen. Ons doel voor dit seizoen is handhaven. Met zeven nieuwe spelers en een selectie die ook heel jong is, mag je niet meer verwachten.”

Een van de geblesseerde spelers is Guido Groenendijk (foto). De center liep vorig seizoen een scheurtje in de achillespees op. “Ik ben er lang uit geweest en pas net weer begonnen met de training”, zegt Groenendijk. “Het heeft geen zin risico ’s te nemen. Dan loop ik de kans er weer langdurig aan de kant te moeten zitten. Ik bouw het rustig op en hoop binnen een maand weer helemaal terug te zijn.”  
Na de wedstrijd tegen MSV/Zeemacht hoeft Arnhem Eagles twee weken niet in actie te komen. De volgende wedstrijd is pas op zaterdag 30 september tegen het Zwolse ZAC in de eigen sporthal De Omnibus.

Selectie Arnhem Eagles: Bas de Leeuw, Mylton Poulino, Guido Groenendijk, Kasper Rijkers, Pieter van den Braak, Youp Berns, Mees Geurts, Luke Lentjes, Lucas van Hulzen, Jurrien de Graaf, Lucino Kambel, Yason Dolorita en Hendrix Kitoko.

Basketbal
Eerste divisie A
Programma
Zaterdag 16 september
MSV/Zeemacht – Arnhem Eagles (sporthal De Brug, Den Helder, 20.00 uur)
Almere – Blauw Wit
BV Hoofddorp – ZAC
De Hoppers – The Jugglers
River Trotters – Red Stars