VDZ na zege op ESA finalist in Arnhem Cup

2 juni 2016 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft zich donderdagavond als tweede ploeg geplaatst voor de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. VDZ bleek in de halve eindstrijd veel te sterk voor ESA. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder won na een 1-0 ruststand met 4-0. VDZ speelt zondag op het terrein van Eendracht in de finale tegen titelverdediger Duno.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier nam VDZ door Mathieu Weiss een 1-0 voorsprong. Hij rondde voorbereidend werk van Tony Soli af. ESA ontsnapte vervolgens aan een grotere achterstand, toen Martijn van Gessel de paal trof.
ArnhemCupIn de tweede helft stond opnieuw Tony Soli aan de basis van de tweede treffer van VDZ. Martijn van Gessel was de doelpuntenmaker. ESA was daarna niet meer bij machte nog wat terug te doen. VDZ voerde de score op door Max Burgers. Zijn schot werd nog van richting veranderd, waardoor de doelman van ESA kansloos was.  Pieter Middeldorp, de absolute ster op het veld, maakte het feest voor VDZ op aangeven van Daniël Opoku compleet: 4-0.
VDZ treft zondag in de finale titelverdediger Duno. De ploeg uit Doorwerth plaatste zich voor de eindstrijd door een 8-1 zege op de zaterdagvoetballers van Veluwezoom. VDZ – Duno begint zondag om 19.30 uur.