Arnhem Cup weer voor Presikhaaf

10 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf heeft voor de derde keer in 5 jaar het toernooi om de Arnhem Cup gewonnen. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won zondagavond op het terrein van Elsweide de finale van de kerseverse hoofdklasser De Bataven: 4-1.

Presikhaaf nam zo revanche voor de met 3-0 verloren finale van vorig jaar tegen De Bataven. In een gelijk opgaande eerste helft kwam Presikhaaf 8 minuten voor de pauze op 1-0 door een doelpunt van Michel de Kinkelder. Daarbij paste de uitstekend leidende arbiter Erwin van Veghel prima de voordeelregel toe. Kort na de hervatting zette Fouad Lazaar de Arnhemmers op 2-0. Het duel leek beslist, maar na het uitvallen van Lazaar met een enkelblessure kreeg De Bataven het duel in handen.
Halverwege de tweede helft bracht Gertie Tikken de spanning terug: 2-1. Presikhaaf wankelde, maar Tim Brandts en Shapoul Ali misten beiden alleen voor Presikhaaf-goalie Joël Saro. De Bataven gooide in de slotfase alles op de aanval. Uit 2 counters zorgden Sherwin Grot en Max van Meeteren voor de wat geflatteerde 4-1 eindstand.

(later meer)