Arnhem Cup: RKHVV favoriet tegen VDZ

23 mei 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV is dinsdagavond in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup favoriet in de wedstrijd tegen VDZ. Het duel op sportpark Elsweide in Arnhem begint om 19.30 uur.

Hoofdklasser RKHVV heeft zich in alle rust op het duel kunnen voorbereiden. De Huissense ploeg van trainer Frans Koenen eindigde na de promotie van vorig seizoen dit jaar op een keurige achtste plaats in de hoofdklasse.
In tegenstelling tot VDZ heeft RKHVV geen nacompetitieverplichtingen en kan zich dus volledig op de strijd om de Arnhem Cup richten.
VDZ speelt in de nacompetitie om een plek in de derde klasse. Daarin is de Arnhemse vierdeklasser nog 1 wedstrijd verwijderd van een finaleplaats. Zondag hield VDZ tegenstander Blauw Wit in Nijmegen op 2-2. Zondag is de return.
In de strijd om de Arnhem Cup hebben zich inmiddels 2 ploegen geplaatst voor de halve finale. Arnhemia veroverde een plek bij de laatste 4 door een 4-1 zege op Duno. De Bataven hoefde daarvoor niet eens in actie te komen, omdat tegenstander Spero uit Elst zich terugtrok.
De vierde halve finalist komt uit het duel tussen titelhouder FC Presikhaaf en het Duivense DVV. Die wedstrijd staat voor vrijdag 27 mei op het programma.