Arnhem Cup: MASV favoriet in kwartfinale tegen OVC ’85

1 mei 2018 | Van onze AS-redactie

MASV is dinsdagavond (1 mei) de favoriet in de derde kwartfinale van het 49e toernooi om de Arnhem Cup. Eerder plaatsten zich al AVW ’66 (4-1 zege op VDZ) en Eendracht (3-1 winst tegen de zaterdagvoetballers van De Paasberg) bij de laatste vier. De laatste kwartfinalist komt uit het duel SML – AZ 2000. Die wedstrijd wordt op dinsdag 8 mei gespeeld.

MASV en OVC ’85 maken een uitstekend seizoen door. MASV doet nog volop mee in de strijd om de titel in de derde klasse C van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Jhon van Beukering schreef bovendien geschiedenis door de finale van de KNVB districtsbeker oost te bereiken. De Arnhemse club schakelde een groot aantal hoger spelende verenigingen uit. MASV speelt die finale tegen zaterdaghoofdklasser DFS uit Opheusden.

MASV strijdt dus nog op drie fronten en kan dinsdagavond de halve finale bereiken van het toernooi om de Arnhem Cup. Tegenstander is OVC ’85, dat uitkomt in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal. De Oosterbeekse formatie gaat in die klasse aan kop en kan de titel nauwelijks meer ontgaan. Vorige week dinsdag liep de ploeg van trainer Wim Kamphuis wel een tikje op door het inhaalduel met Fortissimo thuis met 3-4 te verliezen. Met nog vier wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong van OVC ’85 op concurrent Zeewolde nog altijd drie punten. Zeewolde speelde ook nog een wedstrijd meer.

OVC ’85 en MASV kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. MASV won in Arnhem met 2-1, waarna OVC ’85 in de terugronde revanche nam en hield door een met 3-1 de punten in Oosterbeek hield. OVC ’85 maakte na vorig seizoen de keuze over te stappen naar het zaterdagvoetbal.
MASV – OVC ’85 wordt gespeeld op het terrein van Eendracht en begint om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Gert van Ginkel uit Ede.

 

ARNHEM CUP
UITSLAGEN EN PROGRAMMA
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde    
   
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ                           4-1
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht  1-3
Programma
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV
Dinsdag 8 mei
SML – AZ 2000