Arjan Pastoors mept Tommie van Gruijthuijsen van de baan op DAAN Open

2 juli 2017 | Van onze AS-redactie

Arjan Pastoors heeft zaterdag de finale bereikt van het tennistoernooi DAAN Open. In Velp versloeg de Achterhoeker in categorie 2 de als eerste geplaatste Tommie van Gruijthuijsen in twee sets: 6-0, 6-2. Pastoors speelt zondagmiddag om 15.00 uur op het tennispark van TV Beekhuizen de finale tegen Daniël Fennis.

Pastoors (foto) had tegen Van Gruijthuijsen iets meer dan een uur nodig. In de eerste set stond de prima spelende Doetinchemmer geen enkele game af. Van Gruijthuijsen pakte in de tweede set nog wel twee games, maar was verder volstrekt kansloos. Pastoors verdedigt zijn titel. Vorig jaar was hij in de finale in twee sets (6-1, 6-4) te sterk voor Stefan Nab (De Helster, Elst).  In de editie van 2017 ging Nab vrijdagavond in de halve finale in drie sets (6-4, 4-6, 6-1) onderuit tegen Fennis.
Bij de vrouwen had Miriam Westerink, als eerste geplaatst, zaterdagmiddag alleen in de eerste wat te duchten van de pas 13-jarige Marwa Hakimi van TC Salland. Na de 7-5 winst in de eerste set was de tweede een formaliteit voor de speelster van TV Beekhuizen: 6-0. Westerink treft zondag in de finale (13.30 uur) haar ploeggenote Shanna de Cortie. Die partij is een herhaling van vorig jaar. Toen won De Cortie in twee sets (6-4, 6-3).