Arentsen: ‘3C een mooie klasse’

2 juli 2014 | Van onze AS-redactie

VVO crosst komend seizoen veelvuldig door de Achterhoek. De Velpse voetbalclub is door de KNVB ingedeeld in de derde klasse C. “We missen daardoor enkele derby’s, maar ik vind 3C ook een mooie klasse”, zegt VVO-trainer Eric Arentsen.

Voor Arentsen was het geen verrassing dat VVO na het kampioenschap in de vierde klasse D in het nieuwe seizoen door de KNVB is ingedeeld in de ‘Achterhoekse’ derde klasse C. “Ik had het al eens bekeken en uit de derde klasse D zijn niet veel ploegen verdwenen, uit 3C zeven. En het lag voor de hand dat de nieuwkomers uit de vierde klasse, Spero, Millingen en BVC ’12, in 3D zouden gaan spelen. Voor VVO was er dan geen plaats.”
Door de indeling in 3C mist VVO de derby’s tegen Eldenia, VDZ en het uit de tweede klasse gedegradeerde Jonge Kracht. “Dat is een beetje jammer. Ik had stiekem gehoopt dat VDZ ook in 3C zou worden ingedeeld. Dat wilde VDZ geloof ik zelf ook het liefste. Maar ik vind 3C een mooie klasse.”
Arentsen is er niet van overtuigd dat 3D een sterkere klasse is dan 3C. “Dat wordt wel eens gezegd, maar ik ben daar niet zeker van. In 3C is het zowel onderin als bovenin vaak spannender dan in 3D en in de nacompetitie doen de ploegen uit 3C het beter.”
Zonder de vertrokken Casper Athmer en de gestopte Bert Peterse gaat VVO de competitie in. Arentsen: “We hebben er ook een paar versterkingen bij en ook komend sezioen hebben we een aardige ploeg. Ik ben heel nieuwsgierig naar onze prestaties. Veel mensen zeggen dat wij bovenin mee kunnen doen, maar dat zul je toch eerst waar moeten maken.”