Arbiter voelt zich bedreigd, Driel – MASV gestaakt

18 september 2016 | Van onze AS-redactie

MASV beleefde bij Driel een inktzwarte, of beter een vuurrode zondag. De ploeg van trainer Marcel Gerrist incasseerde in de slotfase rode kaarten voor doelman Raymond van Driel en Joshua Cortus. Arbiter Eric Philippo uit Deventer voelde zich zo bedreigd dat hij het duel in de vierde klasse F bij een 3-2 stand in het voordeel van Driel staakte. Voor de pauze was ook grensrechter Dennis van den Brink van MASV al weggestuurd.

Arbiter Eric Philippo beschrijft op zijn Facebook-pagina de belevenissen van een dagje fluiten in Driel. Hieronder de letterlijke tekst.

RKSV Driel tegen MASV uit Arnhem.
6x geel 3x rood gestaakt een kopstoot gehad van een speler en een supporter die verhaal bij mij wou halen. Moest vlug de kleedkamer in rennen en onder politie begeleiding naar de auto gebracht. Jongens wie wil er nog gezellig een wedstrijdje fluiten?

Doelman Raymond van Driel zou de scheidsrechter een kopstoot hebben gegeven. Dat zou zijn gebeurd nadat Philippo Driel bij een 3-2 stand in de slotfase een vrije trap gaf wegens hands van Van Driel, die bij een uittrap buiten het strafschopgebied zou hebben gestaan. In alle commotie die daarna ontstond kregen de doelman van MASV en verdediger Cortus de rode kaart.

Trainer Marcel Gerrist van MASV kon de lezing van arbiter Philippo nauwelijks geloven. “Er is inderdaad het een en ander gebeurd, maar een kopstoot is nooit gegeven. Dat is een verzinsel”, zegt Gerrist.  “Raymond heeft in zijn hele carrière zelfs nog nooit een kaart gehad. En dat de heer Philippo het nodig vindt zijn ervaringen op Facebook te vermelden voordat hij zijn rapport maakt, is voor mij onvoorstelbaar. Het lijkt wel of hij er trots op is. Maar één ding weet ik wel en dat is dat mijn spelers zich niet schandalig hebben gedragen. Er worden dingen gesuggereerd die niet juist zijn. “
Volgens Gerrist was Philippo er op uit MASV ‘een oor aan te naaien’.  “De scheidsrechter vond blijkbaar dat hij zijn stempel moest drukken op deze wedstrijd ten nadele van MASV. Bestuursleden van Driel bevestigden dat gelukkig ook. Dat werd duidelijk door beslissingen en uitspraken van die beste man. Ik weet dat het zijn woord is tegen het onze. We wachten nu rustig af en dan zullen wij de stappen ondernemen die nodig zijn.Wat buitenstaanders nog hebben gedaan, keur ik natuurlijk af.”

Gevoetbald werd er in Driel ook nodig. Tot ongeloof van Gerrist bakte MASV er voor de pauze niet veel van. De thuisploeg nam daarin een 3-0 voorsprong. Na de hervatting zorgde Angelo Siep er met twee doelpunten voor dat MASV weer helemaal terug kwam in de wedstrijd: 3-2. Totdat arbiter de thuisploeg op de rand van het starfschopgebied een vrije trap gaf na vermeend hands van Van Driel. Daarna was het chaos troef. Met vijf gele en twee rode kaarten en het wegsturen van de grensrechter beleefde MASV een inktzwarte dag.