Arbiter Gözübüyük te gast bij ESA

10 april 2012 | Van onze AS-redactie

Voetbalvereniging ESA ontvangt zaterdag 14 april de officiële KNVB-ARAG FairPlay certificering. KNVB-scheidsrechter Serdar Gözübüyük (foto) reikt die ‘prijs’ uit aan de Arnhemse club.

ESA ontvangt de certificering als beloning voor het arbitragebeleid van de afgelopen jaren en dient als ‘good practice’ voor de voetbalverenigingen in de buurt. Gözübüyük zal zaterdag de gehele ochtend spreken met het bestuur van ESA, buurtverenigingen, clubscheidsrechters en clubleden.
Voorzitter Jaap Breur van ESA houdt zaterdagochtend 14 april om 9.30 uur een welkomstwoord. De uitreiking van de FairPlay certificering vindt plaats voor de hoofdtribune en staat gepland om 10.15 uur.
De KNVB is samen met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid bij amateurvoetbalverenigingen.
Amateurclubs worden uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Clubs die voldoen aan de eisen ontvangen een FairPlay certificering – een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een professioneel arbitragebeleid – en een scheidsrechterspakket. Daarnaast gaan de gecertificeerde clubs, als steunpunt, amateurverenigingen in de buurt ondersteunen bij het opzetten van een scheidsrechtersbeleid.