Arbiter doet alsof zijn neus bloedt

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

“U denkt dat ik scheidsrechter ben? Dan weet u meer dan ik.” Dat was zondagavond de reactie van arbiter M. van Hoogstraaten, die eerder die dag het duel Spero – MASV na twintig minuten staakte.

Arbiter M. van Hoogstraaten heeft zondag op een groot aantal direct betrokken bij het duel Spero – MASV een onuitwisbare indruk gemaakt. Op de spelers en technische staf van beide elftallen, maar ook later in de bestuurskamer van Spero. Op het veld zou de arbiter zijn middelvinger in de richting van spelers en trainer van MASV hebben opgestoken en in de bestuurskamer wilde de Groesbeekse scheidsrechter de ‘pupil van de week’ van Spero geen hand geven, omdat het jonge voetballertje een shirt van Vitesse aan had.
Op zondagavond kreeg de redactie van ArnhemSports te maken met deze bijzondere man uit Groesbeek. Nieuwsgierig naar zijn lezing zocht de redactie contact met de scheidsrechter. ‘Goedenavond. Klopt het dat u vanmiddag de wedstrijd Spero – MASV hebt gefloten?’, luidde de vraag. ‘Daar weet ik niets van’, was het antwoord. ‘Maar u bent toch scheidsrechter?’, zo was de volgende vraag. ‘Dus u denkt dat ik scheidsrechter ben? Dan weet u meer dan ik’. Daarna werd de verbinding verbroken.
Voor de tuchtcommissie krijgt de ‘zaak Van Hoogstraaten’ ongetwijfeld een boeiend vervolg.