Anneke van Oel van ESCA breekt hand

4 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Handbalster Anneke van Oel (foto) van ESCA heeft tijdens het duel met Haarle haar hand gebroken. De topscorer van de Arnhemse ploeg raakte al in de eerste helft geblesseerd. ESCA verloor de wedstrijd met 17-21.

Van Oel liet pas zondag foto’s maken van haar gekwetste hand en toen bleek dat de hand op twee plaatsen was gebroken. Het is onbekend hoe lang Van Oel uit de roulatie is. “Maar we zullen haar zeker gaan missen”, vertelde aanvoerster Laura Engels van ESCA. “Anneke is een belangrijke speelster en zorgt voor veel doelpunten.”
In het duel met Haarle, koploper in de eerste klasse A, had ESCA het moeilijk. Na een 1-3 achterstand kwam de thuisploeg echter toch nog terug tot 9-9. In de slotfase van de eerste helft sloegen de gasten opnieuw een gaatje: 9-12.
Na de pauze liep Haarle snel verder uit. Bij 12-19 was de wedstrijd beslist. Aan het einde deed ESCA nog wat terug, maar verloor met 17-21. “We kwamen snel op achterstand en hebben eigenlijk steeds achter Haarle aangelopen”, zei Engels. “We waren wel steeds in de buurt, maar hadden geen goed antwoord op hun snelle tegenaanval. Dat was ook al zo in de uitwedstrijd. We wisten dat we daar rekening mee moesten houden.”
Haarle gaat in de eerste klasse A onbedreigd aan kop met 25 punten uit 14 wedstrijden. ESCA staat op een vijfde plaats en heeft 13 punten uit 13 duels.