Angelo Siep matchwinnaar RKHVV

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De contractverlenging van trainer Frans Koenen tot de zomer van 2015 heeft inspirerend gewerkt op de spelers van RKHVV. De Huissense hoofdklasser won zondag met 1-0 van koploper Be Quick 1887. Angelo Siep (foto) scoorde al na vijf minuten.

RKHVV zorgde zondag voor een stunt door de lijstaanvoerder Be Quick 1887 met 1-0 te verslaan. Het tactische strijdplan dat door trainer Frans Koenen was uitgedacht, werd door de Huissense spelers prima uitgevoerd. “We hebben ervoor gezorgd dat Be Quick niet in de wedstrijd is geweest”, zei Koemen na afloop. “We hebben constant druk uitgeoefend op de tegenstander, waardoor ze geen bal konden inspelen.”
Daarbij werd RKHVV ook nog eens gesteund door een vroege treffer van de 19-jarige Angelo Siep, vorig seizoen nog A-junior. Koenen: “We stonden defensief goed en over de gehele wedstrijd hebben we maar twee halve kansen weggegeven. Na de pauze hadden wij de betere mogelijkheden, maar dan merk je dat je door het vele defensieve werk toch wat te kort komt bij het benutten van je eigen kansen.”
Branco de Kock, Jop van Steen en Lennart Rekmans hadden de mogelijkheden de thuisclub op 2-0 te zetten. Geluk bij de afronding ontbrak, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Huissen.
Zo kon Koenen de week na zijn contractverlenging ook nog eens afsluiten met een overwinning. De oefenmeester was in zijn nopjes met de nieuwe overeenkomst. “De club heeft een visie en ik kan me daarin vinden. Vandaar dat we er ook snel uit waren. Bovendien bliijkt er ook waardering uit dat ik tot de zomer van 2015 kon bijtekenen”, aldus Koenen.
Volgend seizoen zal Koenen in ieder geval niet meer kunnen beschikken over doelman Fabian Philips. Hij heeft aangegeven na dit seizoen de Huissense hoofdklasser te gaan verlaten. Philips is bezig aan zijn derde seizoen bij RKHVV.

Hoofdklasse C
Rohda R – Alcides                   1-1           
Juliana ’31 – Hoogeveen          3-0
MSC – Quick ’20                      1-1
RKHVV – Be Quick 1887          1-0
Nieuw Buinen – De Bataven     1-3
Rigtersbleek – Longa ’30         3-3
OJC Rosmalen – NEC               2-0

Stand aan kop
1. Alcides               10-25
2. Rohda Raalte      10-24
3. Be Quick 1887   10-24  
4. Juliana ’31          10-20
5. MSC                   10-18
6. De Bataven         10-16
7. RKHVV               10-15