Anderlecht droogt Vitesse af: 5-0

9 januari 2015 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft vrijdagmiddag in een oefenduel met Anderlecht een forse nederlaag geleden. Op het trainingskamp in het Spaanse Alicante was de Belgische landskampioen met 5-0 te sterk. Bij rust leidde Anderlecht al met 1-0.

 

In de openingsfase had Vitesse veel balbezit, maar kansen bleven uit. Nadat doelman Eloy Room van Vitesse een knal van Alvarez onschadelijk had gemaakt, was Vitesse via Renato Ibarra in de 18e minuut voor het eerst gevaarlijk. Na een prachtige pass van Guram Kashia schoot de aanvaller echter voorlangs.
Nog net binnen het half uur nam Anderlecht de leiding. In de rebound scoorde Gohi Bi: 1-0. Een minuut later was het bijna gelijk door een eigen inzet van Deschacht. Doelman roef van Anderlecht redde nog net ten koste van een corner.

Na de hervatting opende Vitesse goed. De Arnhemse ploeg kreeg kansen via Zakharia Labyad, Marko Vejiniovic en Dauda. Treffers leverde dat niet op.
Na balverlies van Vitesse counterde Anderlecht in de 53e minuut via Dendoncker naar 2-0. Dat was voor de ploeg van trainer Peter Bosz de doodsteek. Het spel van Vitesse, dat aantrad zonder de licht geblesseerde Davy Pröpper, werd met de minuut minder en daar maakte Anderlecht dankbaar gebruik van. Iseka, Mitrovic en Tarfi bepaalden tussen de 68e en 73e minuut de eindstand op 5-0.
Voor Vitesse was de afstraffing tegen een slecht slot van verder een prima trainingsweek in Spanje. zaterdag keert de Arnhemse ploeg terug naar Nederland. De eerste competitiewedstrijd staat voor 17 januari op het programma. Dan komt koploper PSV naar Gelredome.

Vitesse: Room; Wallace (61. Diks), Kashia, Van der Heijden, Achenteh (69. Nakamba); McEachran, Vejinovic, Vako; Ibarra (61. Oliinyk), Dauda (61. Djurdjevic), Labyad .