‘Alles-of-niets’ duel voor Vitesse

31 januari 2012 | Van onze AS-redactie

Het bekerduel met Heerenveen, vanavond in Gelredome, 20.45 uur), is voor Vitesse van cruciaal belang. Na 2 opeenvolgende competitienederlagen lijkt rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal alleen nog mogelijk via de KNVB-beker.

Door de eerdere uitschakeling van FC Twente en de subtoppers Feyenoord, Ajax en FC Groningen nemen de kansen op succes in het bekertoernooi voor Vitesse ook toe. Het lot was de ploeg van trainer John van den Brom met thuiswedstrijden tegen NAC Breda (0-0, winst na strafschoppen), ADO Den Haag (2-1) en een uitwedstrijd bij FC Eindhoven (1-2 winst) tot nu toe ook goed gezind.
Tegen Heerenveen mag Vitesse, opnieuw in het eigen Gelredome, proberen een plek bij de laatste 4 te bemachtigen. Met Heerenveen treft de ploeg van John van den Brom echter een zware tegenstander. Heerenveen, gedeeld vierde in de eredivisie, kan bovendien in de laatste 6 seizoenen bogen op een goede reeks in Gelredome. Van de laatste 6 duels in Arnhem won de Friese ploeg er 3. Tweemaal eindigde het duel in een gelijkspel en alleen op 3 februari 2009 ging de zege naar Vitesse: 1-0.
Vitesse is echter vol vertrouwen voor de krachtmeting met Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB-beker. “We hebben uit tegen PSV, ondanks de 3-1 nederlaag, in de tweede helft goed gespeeld. Dat neem je mee naar de volgende wedstrijd”, zegt trainer John van den Brom van Vitesse op de website van de Arnhemse club.
Van den Brom noemt Vitesse – Heerenveen een ‘alles-of-niets’ wedstrijd. “Want nu telt alleen winnen, doorkomen naar de volgende ronde. Het is een cliché, maar de strijd om de KNVB-beker blijft de kortste weg naar Europa.”
Van den Brom kan vanavond geen beroep doen op aanvoerder Guram Kashia. Hij is na zijn dubbele gele kaart in het duel met Eindhoven voor 1 wedstrijd geschorst. Van den Brom wilde maandag nog geen opstelling prijsgeven, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij na de ‘flop’ tegen NEC afwijkt van het tegen PSV in ere herstelde 4-3-3 systeem.

Programma KNVB-beker, kwartfinales
Dinsdag 31 januari

Vitesse – Heerenveen (20.45 uur)
Woensdag 1 februari
Heracles – RKC Waalwijk (18.45 uur)
AZ – GVVV (20.45 uur)
Donderdag 2 februari
PSV – NEC (20.45 uur)

Bron: vitesse.nl
;